Ny norsk generalkonsul i Murmansk

 God morgen. Det er en strålende dag, hvertfall værmessig. Sola skinner, og meteorologen lover at det skal holde seg slik også i helga. Hurra! Endelig godvær til Finnmark 🙂

Saker i dag:

Kulturminnedagen: Søndag 14. september arrangeres den årlige kulturminnedagen over hele landet, og for andre året har Tana vunnet prisen for å ha laget det beste programmet for denne dagen.Tema for årets kulturminnedag er mangfoldig fritid, derfor er det mange grupper som er involvert i programmet. Noen av dem er teaterelevene ved Kulturskolen i kommunen. De har vært på kurs for å lære å lage teater-masker , og maskene de skal selvfølgelig brukes på søndagens kulturminnedag. Reporter Sidsel Vik har møtt kulturskoleelver. Hør saken her.

Ny norsk generalkonsul i Murmansk: Norge har fått en ny generalkonsul i Murmansk. Jon Elvedal Fredriksen tar nå over denne jobben etter avtroppende Rune Aasheim. Fredriksen kommer rett fra jobben som nestleder i nordområdeseksjonen i Utenriksdepartementet. Han har stor tro på samarbeidet over grensa, kan du høre her. Saken er laga av Halldor Asvall.

Konkurransen: I Konkurransen i dag skal vi til tv-verden. Og til en norskprodusert dramaserie som har hatt stor oppslutning. Faktisk har aldri så mange sett premieren på en norsk dramaserie som nå da det var premiere på denne. Hvilken dramaserie er det har satt ny norsk TV-rekord? Birger Punsvik, Alta visste at det er Himmelblå. Gratulerer!

liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *