Både småviltjakta og Nordkapp filmfestival er i gang :-)

Helluen og god morgen. Det er onsdag 10. september, og det er en spesiell dag på flere måter. 🙂

Rypejakta:  10. september en meget spesiell dag for mange. I dag så går bokstavlig talt, skuddet av for småviltjakta. Men søringene dropper rypejakta nordpå. Og svartår på fjellet rammer turistnæringa. Det er innført dagskvoter, men for noen er det naturopplevelsen som er det viktigste, og rypa er en bonus. Ingunn Vassvik er på jakt ilag med fem andre og tre hunder. En begeistret Ingunn, like før jaktstart kan du høre her.

Nordkapp Filmfestival: I år feirer Nordkapp filmfestival fem års jubileum, en festivalen som har klart å etablere seg som en viktig og intim nordnorsk film festival. Når det i dag braker løs for en ny festival kan de by på både en Verdenspremiere og Europapremiere. Det arrangeres seminarer, filmkurs, animasjonsverksteder og selvfølgelig vises det mange gode filmer. Produsent for Nordkapp filmfestival, Tore Fosse , var med i Finnmarkssendinga, og han hører du her.

Konkurransen: I løpet av fire timer en formiddag ble billettene til en verdenspremieren revet vekk. Premieren vises i Grotten på Nordkapp-platået. Hvilken film? Svar: Knut Erik Jensens film «Iskyss»  Hvem handler filmen om? Svar: Gunvor Galtung Haavik. Dagens vinner er Hilde Sønvisen, Komagfjord. Vi gratulerer!

liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *