Havfiske- satsing og skuffelse

God tirsdagsmorra 🙂

Det blir havfiske på menyen i dagens sending. Både satsing og skuffelse. På Nordkyn satses det på havfiske innen turistnæringa, mens den populære havfiskefestivalen på Sørøya er avlyst.

Satses på havfisketurer: På Nordkyn satses det nå stort på turisme knyttet til den flotte og røffe naturen her nord i Norge. Det er flere småbedrifter som står bak denne satsingen og tilbudene varierer, fra skutersafari vinterstid, til opplevelser knyttet til hav og fiske på sommeren. En av disse bedriftene er Striptind AS , som nå forbereder seg på å ta med turister på havfisketurer i sommer. Reporter det var Sidsel Vik har vært i Kjøllefjord, hør reportasjen her.

Stor skuffelse i i havfiskeklubbene: I havfiskeklubbene langs hele kysten er det nå stor skuffelse over at sommerens havfiskefestival på Sørøya er avlyst. Dette skulle også være nordisk mesterskap i havfiske, og det var ventet rundt 150 deltakere. Men ettersom yrkesfiskerne ikke lenger stiller båter og båtførere til disposisjon for sportsfiskerne, er sommerens arrangement avlyst. Dette er både trist og dramatisk, mener leder i Norges Havfiskeforbund, Torunn Handeland, kan du høre her. Reporter var Einar Korneliussen

Konkurranse: Dagens vinner er Birgit Mikalsen på Skjånes. Gratulerer med NRK-lua. 🙂

 

I studio i dag er Liss.   liss.jacobsen@nrk.no   

Skal du ha med en hilsen i Hallo Finnmark kan du enten senden en sms med koderord Hallo til 1987.
mail: hallo.finnmark@nrk.no eller ring 78 95 09 87 som er vår automatiske og døgnåpne hilsetelefon.

Ha en fin dag 🙂

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *