Til hjembygda for å fortelle om det å stå fram som homofil

Hei og god morgen 🙂 

Det er ruskevær i fylket i dag. På morran var det vestfylket som fikk merke vinden, mens østfylke får det seinere i dag. Meteorologene har sendt ut spesilavarsel om at det ventes lokalt vanskelige kjøreforhold på grunn av sterk vind og snøbyger. Etter hvert lokalt stor snøskredfare.

I dag får du en sterk historie fra en en ung homofil mann fra Finnmark. All ære til han for å dele sin historie med oss.  

Hjem for å fortelle om det å stå fram som homofil: Det kan være vanskelig å stå fram som homofil eller lesbisk. 19 år gamle Vegard Antonsen er nå på tur hjem til Båtsfjord, hjemplassen han måtte forlate for å tørre å komme ut av skapet. I dag starter Homofilidagan i Båtsfjord, og Vegard skal hjem for å fortelle om hvordan det var å stå fram som homofil. Hør Vegar her. 

Gamvik i retten mot staten: I dag starter ankesaken mellom Gamvik kommune og staten om trålernes leveringsplikt.Fiskeriavhengige Gamvik kommune tok i mai 2006 ut søksmål mot staten og Fiskeridepartementet. Bakgrunnen er at kommunen mener staten IKKE har fulgt opp sine egne krav om at flere trålere har leveringsplikt til fiskeindustrien i kommunen. I søksmålet ligger det også krav om at staten må erstatte kommunale grunnlagsinvesteringer på flere titalls millioner kroner. Uten fisken fra trålerne, var dette bortkastede penger. Tidligere ordfører i Gamvik, Roger Hansen stiller for kommunen i ankesaken. Hør han her.

Konkurransen: Salg og registrering av et motorisert kjøretøy er ute av kontroll. Tall fra Tollvesenet tyder på at de fleste som kjøper nye motorkjøretøy ikke registererer dem. Hvilke kjøretøy er det snakk om? Svar: Snøscootere. Dagens vinner er Per Tore Schjelderup, Honningsvåg. Vi gratulerer med ny lua fra NRK.

liss.jacobsen@nrk.no 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *