Det spøker for Dyrebeskyttelsen i Finnmark

Hei og god morgen på Luciadagen 13. desember

Det spøker for Dyrebeskyttelsen i Finnmark: Dyrebeskyttelsen i Finnmark kan om kort tid være en saga blott- våre firbeinte venner kan bli stående uten sine gode hjelperer her i Fylket. Leder i Dyrebeskyttelsen i Finnmark, Renate Svane var med direkte i Finnmarkssendinga og vi har vært hos veterinær Marit Sandersen som fikk inn tre kattunger som er fanga inn midt i Vadsø sentrum. Disse tre er heldige og er i krisehjem. Men for andre så spøker det.
Hør veterinærbesøket og Renate Svane her.

busterliten2.jpg 

Dyrebeskyttelsen trenger frivillige. Det er mange måter du kan bidra på: du kan blant annet fjernadoptere, stelle og mate kattene i kattehuset, du kan også være støttemedlem.  Du kan ringe vakttelefonen som er: 98 44 75 92 . Dyrebeskyttelsen har også egen nettside.  Sjekk nettsidene her.  

Juletreet pyntes i Glimmerstua: Det er adventstid og det betyr at det er travle tider på skoler og i barnehager. Det bakes , det pyntes, og det øves på julesanger og julespill. I Glimmerstua barnehage i Vadsø har de allerede bakt både pepperkaker og syrinakaker, og da vi var innom barnehagen var også juletreet tatt inn i varmen:  Hør saken her.
Reporter Sidsel Vik gikk hjem med god julestemning etter besøket i Glimmerstua barnehage.

SMS-oppgaven: Luciadagen 13. desember er en juletradisjon som hos oss blir feira med levande lys, opptog og mat. Luciafeiring og lussefeiring er en sammensatt feiring, og kommer fra ulike tradisjonar. Luciafeiringa som vi kjenner i dag, er til minne om en katolsk helgen som led martyrdøden på 300-tallet. Hva het hun? Svar: Sankta Lucia.
Vinner: Mona-Lill Jessen, Båtsfjord 🙂 Gratulerer!

Dagens lytterønske: En trivelig mann var innom NRK i Vadsø i går. Han fortalte at de var flere som kunne tenke seg å høre serien Grenseland.  Så Grenseland ble det, og denne episoden er det andre programmet i vår Grenselandsserie.

Du skal nå få høre to historier, den ene er om mannen i speilet og den andre er om det mystiske lyset. Begge historiene fortelles av Håkon Bauna, Vardøværing som nå bor i Vadsø. Vi skal tilbake til 1958 og til Skallelv den gang vannverket ble bygget. I barndomhjemmet til Bauna ble det kjøpt inn et stort speil som ble skrudd fast i veggen på et av soverommene: Hør saken her.

En fin fin dag ønskes deg 😀

liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *