KGB-spionen Selmer Nilsen

Hei og god morgen 🙂

Dagen i dag har æ virkelig gleda mæ til. Det er ikke noe spesielt med denne onsdagen som har fått klokka mi til å gå sakte. Men det som er årsaken er ei spennende historia fra mine hjemtrakter, og en spennende forfatter som har sagt ja til å være med i Finnmarkssendinga for å dele sine opplevelser fra møte med familien til Selmer Nilsen. For hovedpersonen fikk han aldri snakke med.

KGB-SPION: Historien om den norske KGB-spionen Selmer Nilsen fra Bakfjorden er på nytt i vinden. Programmet Spekter viser i dag det forbudte programmet om en av norgeshistoriens største spioner, 36 år etter den er laget. Kjell Fjørtoft kjenner historia bedre enn noen andre, han har skrevet boka Spionfamilien, og i dag delte han sine opplevelser med oss. Hør Kjell Fjørtoft her.

Organisasjonen MOT er berget

mange-jenter.jpg

MOT reddet i siste sekund: Bystyret i Vadsø reddet ungdomsorganisasjonen MOT fra nedleggelse. Rådmannens forslag var å stryke MOT fra et stramt kommunebudsjett. De siste ukene har ungdommene engasjert seg både i media og lokalsamfunnet for å redde MOT, men ingenting så ut til å nytte. Torill Olsen møtte en nedslått gjeng i bystyresalen i går ettermiddag, der de hadde møtt opp for å gjøre et siste forsøk for å få politikerne til å snu. Hør saken her.

SMS-OPPGAVEN: Julenissen har sitt utspring i den gamle helgenskikkelsen Sankt Nikolas, men kom til Norge via Tyskland og Danmark først mot slutten av 1800-tallet. Julenissen har blitt et av våre viktigste julesymbol. I Norge vil vi gjerne markedsføre at julenissen bor hos oss, men hvilket land har klart å få verden til å tro at julenissen har sitt tilholdssted hos dem? Svar: Finland.

Vinner: Ragnfrid A. Oldernes, Kiby. Gratulerer så mye 🙂

Tidlig, tidlig så var det kommet inn over 60 svar, og da ble æ glad. Ikke bare for at så mange deltar, men det er så koselig å se at så mange hører på Finnmarkssendinga fra tidlig morgen 😀

Lytterønsket: Et postkort fylt av julestemning er kommet til oss fra Jorun Jessen i Tana med ønske om et revyinnslag fra sørøya. Og et opptak fra revyen i Breivikbotn 13. januar 1987  kan du høre her. Kjærlighetsvise til Sørøya med Kirsti Krane, Per Sæther og Britt Seppola.

liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *