Julenissen er i Finnmark- vil ha slutt på mobbing

God morgen!  😀

Julenissebesøk: I dag er Julenissen gjest i Finnmarkssendinga. Han har reist 2000 kilometer på kryss og tvers og besøkt store og små i vårt flotte fylke.  Julenissen og hans to gode hjelpere, Kanelius og snømannen John er i Finnmark ikke bare for å få ønskelista til liten og stor. Det viktigste er å passe på at alle barna har det godt. Hør hva Julenissen hadde å fortelle her.

Homofilikonferanse: Det hersker fortsatt myter og begreper om det å være homofil.
Det kan være en utfordring for mange å møte en homofil, det være seg kvinne eller mann. I går ble det holdt en større konferanse om temaet, der representanter fra en rekke institusjoner var invitert. Og mange undres fortsatt over om man er født slik eller blitt slik. Det var Familierådgivningskontoret i Kirkenes som hadde tatt initiativet til konferansen. Foreleser var Hanne Børke-Fykse fra Landsforeningen for lesbiske og homofile. Hør saken her.

SMS-oppgaven: Vi skal frem til en gammel og tradisjonell matrett i jula som allerede nevnes i norsk litteratur i 1555. Hvis du legger tørrfisk i bløt i kaldt vann i fem dager, deretter lar den ligge i lut i to dager, for så å vanne den ut i 10 dager, hva får du da? Svar: Lutefisk. Dagens vinner er Marie Pedersen fra Sandland. Vi gratulerer så mye og premie kommer i posten.

Dagens lytterønske: I dag er det en julemelodi som er ønsket. Mannen som har ønsket den er med direkte og forteller hvorfor den er så spesiell for han. 🙂 Mannen er John-Arild Josefsen, og historien knyttet til melodien skriver seg tilbake til 1962, hans melodi og historia kan du høre her.

I hele desember kan du ønske deg en reportasje, melodi eller gjest du vil høre om igjen.

Spesiell kjærlighetshistorie og ønskemelodi har vi også hatt i dagens sending.  Helge og Olga Thomassen traff hverandre 16. desember 1989. De hadde en spesiell start på sitt forhold. Hør deres historie her  ;-D 

Mail: finnmark@nrk.no
sms: kodeord fin til 1987. Koster 3,- kroner.
Brev/kort: NRK Finnmark, Grensen 1, 9800 Vadsø

liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *