Alta motettkor sørger for julestemning

Heller ikke i dagens Finnmarkssending unngår vi å piske litt i julestemninga. Det er Alta Motettkor som står for det denne 5. desember. Men det blir også andre saker, blant annet er lytterønsket av den skumle sorten.

JULEKONSERT MED ALTA MOTETTKOR

Alta Motettkor ga ut en julecd for et par år siden med et stemningsfullt julepotpurri over flere kjente julesanger. Nå gjør koret seg klar for den tradisjonelle adventskonserten. Vi tok en prat med kormedlem Ola Sletvold for å snakke med ham om julekonsertforberedelser.
Hør hva Ola Sletvold fortalte her.

ALTERNATIV ENERGI

Finnmark ligger langt fremme når det gjelder alternativ energi. I disse dager går tre bønder i Alta sammen om et anlegg for vannbåren biovarme. Trevirke fra Alta skal odannes til flis for biooppvarming. En av de initiativrike bøndene er Jørn Sandberg. Han sier de i første omgang satser på å selge bio varmen til institusjoner i området.
Hør saken her.

LYTTERØNSKET

På mail har vi fått inn et lytterønske fra Siv og Knut i Vadsø. I mailen står det: «Vi har lyst til å høre et innslag der det var en historie fra Komagvær der en tysker gikk igjen i en hytte eller gamme oppi Komagdalen, nærmere bestemt i et område som heter Girujenki. Det at vi har lyst til å høre denne historien på nytt igjen er at vi har hytte i Komagvær, og vi er mye på tur der oppe der dette skal ha skjedd.»

Vi har funnet frem det innslaget som er en del av serien «Sagn i nord» som gikk på radioen for et par år siden. Sagnet heter «Gjenferdet i Komagdalen» og er et krigssagn. Det er historien om en tysk soldat fra 2. verdenskrig som går igjen fordi han ikke er begravd i vigslet jord.
Hør historien her.

JULESMS

Her er dagens oppgave:

Jula har flere farger-vi vil ha tre julefarger, og de er nr1- lysets, gledens og renhetens farve,- nr2- åndens farge, som står for blod og ild. og nr3-fargen i adventa som er botens farge. Hvilker tre farger er det?

Riktig svar er Hvit, rød og lilla.

Det visste mange, men bare èn vant julesnadder. Det var Ann May Emanuelsen fra Kirkenes. Gratulerer.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *