Julekveite og mangfold i Finnmark

Det er bare 20 dager til jul, og det er tid for både julegavekjøp, julekortskriving, julevask og jeg vet ikke hva. Men alt dette julestresset er morrasendinga fra Finnmark fri for. Det eneste vi prøver oss på er å gjøre morran rolig og bedagelig, men med et snev av julestemning.

JULEKVEITE I OVERFLOD

Det pågår for tiden et svært godt kveitefiske utafor kysten av Vest-Finnmark, og for mange hører en god kveitemiddag med på julemenyen.

I disse dager er mange ute for å få tak i julekveita, og vi skal nå til Hasvik å møte en erfaren kveitefisker.
Reporter Einar Korneliussen tar deg med på kaia i Hasvik.  Hør saken her.

MANGFOLDSÅRET

Finnmark skal markere mangfoldsåret 2008 med visjonen «Flerfoldige Finnmark». Mangfoldsåret er en nasjonal satsing hvor alle oppfordres til å arbeide for å skape et kulturelt mangfold i Norge. I Mangfoldsåret 2008 bør finnmarkingene møtes på kryss og tvers av interesser, alder, kultur, står det å lese på fylkeskommunens netsider. Men vi vil vite mer, derfor har vi invitert kultur- og idrettssjef Marianne Pedersen i studio.
Hør hva hun forteller her.

LYTTERØNSKE

En av våre lyttere husker en litt artig historie om en uheldig lokal låtskriver: På begynnelsen av nittitallet spillte Grøttum inn plate i sverige, under innspillingen fikk han telefon fra en låtskriver i usa som ville gi han en melodi.
Hør den utrolige historien om hva som skjedde.

JULESMS

Her er dagens oppgave:

Vi skal til perioden mellom julehelga og nyttårshelga. Det norrøne begrepet rumheilagr betyr dager som ikke er like hellig, og beskriver denne perioden. Men hva kaller vi den?

Riktig svar er Romjul.

Vinner er Oddny Brynjulfsen fra Honningsvåg.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *