Første julemorrasending fra Finnmark

Velkommen til den første Finnmarkssendinga i julemåneden.  Det betyr at det blir mer og mer julestoff i denne sendinga og utover desember. Det er koselig med førjulsstemning, håper vi kan lage det på radioen også de neste ukene.

JULEKONSERT  

I går kveld kunne folk i Alta , som de første, høre en julekonsert med sterke røtter i Finnmark. Sangeren Christine Gulbrandsen og den samiske rockeren Kai Somby har satt sammen et program med blant annet samiske og kvenske folketoner, salmer og julesanger. Tilsammen er det blitt det de kaller en «Julefortelling fra Finnmark».
Hør intervjuet med Christine og Kai her.

KÅSERI

Politiet som har vakt er flere timers kjøring unna.  AMK- sentralen i Kirkenes ble foreslått lagt ned i fjor, nå er det AMk- sentralen i Hammerfest som er trua av nedleggelse. Nyhetsbilde har vært full av hvordan beredskapen i Finnmark er.Og det kan by på forviklinger å bli syk i Finnmark. Det hevder ihvertfall vår kåsør John- Arild Josefsen.
Hør kåseriet her.

JULEØNSKE

I desember er det lytterønske i løpet av morrasendinga, der du kan velge en sak eller musikk dere vil høre igjen. Første ønske kommer i dag. Det første lytterønske i desember står for tur og vi begynner med et innslag som festet seg hos en av våre lyttera. Det handler om musikeren Arnstein Nilsen i Vadsø som ble så rørt da han så bilder av lemuren Alfa som ble avvist av lemurmoren sin.  Den 50 gram store lemur-ungen ble født i dyreparken i Kristiansand i slutten av mars i fjor. Det gikk ikke så bra for Alfa kunne » Norge i dag » redaksjonen i nrk fjernsynet fortelle. Moren til Alfa ville ikke vita av han , og det var menneskene i dyreparken som måtte ta over foreldreansvaret. Denne historien rørte folk over hele landet, også musikeren Arnstein Nilsen sendte sørover en liten blues til Alfa.
Hør lytterønsket om Blues til Alfa her.

– Og husk at DU kan sende inne lytterønske, enten en reportasje eller musikk som har betydd mye for deg. Bruk mailadr.: finnmark@nrk.no eller post Nrk Troms og Finnmark, avd Finnmark, Grensen 1, 9800 Vadsø. Med mobiltelefonen: Kodeord FIN, skriv så lytterønske, og det du gjerne vil høre. Send til 1987. Det koster tre kroner. Vi venter spent på ditt lytterønske!

JULESMS

I desember har vi hver dag en oppgave som handler om jul, som oftest en lydoppgave. Den oppgaven svarer dere på ved å sende inn en SMS der dere skriver FIN + riktig svar og sender svaret til 1987. I dag hadde vi sitert 2. verset i «Du grønne glitrende tre, god dag», og det var det mange som visste. Dagens vinner er Nina Pedersen i Båtsfjord. Gratulererer! Du får julegodterier i posten.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *