Snø og kaldt, og prest med våpentillatelse…..

God morgen!

tak-i-forgrunn.JPGEi ny uke med Finnmarkssendinga er i gang.
Det allerede blitt 8 okotber, hjælp!!!!
Men for å være helt ærlig.
Det kjennes ikke sånn.
Det har stort sett vært bra vær og fine temperaturer i hele september og fram til nå.

 

hytte-uver.JPG Men desverre, nå er det slutt.
Det blir betydelig lavere temperaturer i Finnmark i kveld.
Ikke nok med det, det er sendt ut et spesialvarsel for kyst- og fjordstrøkan i Vest- Finnmark som sier at det fra utpå dagen en kan bli vanskeligere kjøreforhold i høyereliggende områder pga nedbør som snø. 🙁

Prest med våpentillatelse: I stillingsinstruksen står det at Leif Magne Helgesen skal drive skytetrening i arbeidstiden. Kjetil Lillesæter har vært på Svalbard og truffet norges eneste prest med våpentillatelse. Hør reportasjen her.

Pianomaraton: I Harstad har de hvite og svarte tangentene vært i full sving hele helga. For tredje år på rad har kulturhuset arrangert pianomaraton for unge fremadstormende pianister fra landsdelen. Kollega Nils Mehren har bokstavlig talt vært med på løpet i helga. Hvordan det gikk kan du høre her.

Ukjent soldat endelig gravlagt hjemme: Under andre verdenskrig mistet en ukjent soldat livet i et flyangrep ved Kirkenes. På lørdag fikk soldaten endelig ei grav i Russland, takket være Yngve Grønvik i Sør-Varanger. Etter sju års graving i russiske arkiver kunne Grønvik følge soldaten med navnet Dimitrij til grava. Rørende historie!  Hør saken her.

Konkurranse: Hvilken viktig næring i Finnmark har hatt svikt og nedgang i forhold til tidligere år? Arne Danielsen på Sørvær visste svaret. Reiselivsnæringa har hatt nedgang. Reiselivssjefen kom vi også fram til med litt hjelp. Jens Harald Jensen heter han. To flaks lodd til Sørvær. Gratulerer!

I studio denne uka er  liss.jacobsen@nrk.no

Husk å sende en hilsen til noen du er glad i! :-))sms: kodeord Hallo til 1987mail: hallo.finnmark@nrk.notlf.nr 78 95 09 87

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *