Gammelskøyta i Finnmarkssendinga

God morgen i Finnmark, denne regntunge sommermandagsmorgenen har vi selvsagt vært opptatt av været, men også fått dyrket nostalgien ved å være ombord i ei god, gammel skøyte.

 Kjartan på langtur.  

Sommeren 2006 kom skøyta M/K Kjartan tilbake til Varanger, fullastet av stolthet og historie. Den hadde da vært til restaurering ved Gratangen Fartøyvernsenter i 10 år.  Snart skal Kjartan på langtur, og vi gikk ombord for å snakke med skipper og mannskap som klargjorde båten. 

       Hør saken her.

Konkurransen mandag morra

Torsdag kveld sendte Posten to tonn av noe med fly fra Gardemoen til Tromsø. Tilbake på Gardemoen sto 1280 kilo med ekspresspakker som skulle vært sendt. Hva sendte posten i stedet for ekspresspakkene?

Riktig svar er bananer, og det visste Ole Halvorsen fra Alta. Gratulerer!

Ole klarte også oppfølgingsoppgaven, der vi spurte om dette: Banankrisa er avverget, og folk i Tromsø kunne kose seg i helga med velfylte fruktfat. Spørsmålet er derimot om de som venter på ekspresspakkene sine er like fornøyde. Men ei nordnorsk gruppe kan hende like det, på grunn av bandnavnet. Hvilken nordnorsk gruppe kan det være? Svar: Banana Airlines.

I morrasendinga tirsdag skal vi på en teaterforestilling for å få fokus på funksjonshemmede, mer sier jeg ikke. Du får skru på radio eller gå inn på bloggen i morra, så får du se og høre.  Hilsen Torill.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *