Mission MaCrell i Finnmarkssendinga

God morgen i Finnmark eller der du er. Vi skal både til Kirkenes og Vardø i løpet av sendinga.

Hørt om Mission MaCrell? Her er forklaringa: Det er er tittelen på et prosjekt som har som mål å bedre fremkommeligheten for blant annet rullestolbrukere. Det består av to deler; Et syngespill og en praktisk oppgave der elevene selv sitter i rullestol og skal dokumentere problemene for de handicapede. Vi skal på syngespill i Finnmarkssendinga.

Hør saken her.

Barnehagebarn i Vardø går på en barnehage uten ventilasjonanlegg. En måling tatt i 1999 viser at inneklimaet er uakseptabelt. Siden da har foreldre og ansatte kjempet for bedringer, men de møtes med stadig nye lovnader og utsettelser fra kommunen. Hør saken her.

Konkurransen i dag

Jens Stoltenberg har vært i Russland og har kommet med en invitasjon. Hvem er det statsministeren har invitert til Varanger og Norge? Riktig svar: Vladimir Putin. Laila Andreassen fra Sørvær klarte første del av oppgaven, men oppfølgingsspørsmålet ble for vanskelig.  Vi spurte: I følge Stoltenberg ønsker Putin spesielt å se Varangerfjord-området, hvorfor det? Det er der Russland og Norge har blitt enige om en grenselinje. Men Laila er likevel med på månedstrekninga av thermokruset her i Finnmarkssendinga, der vi trekker en vinner siste virkedag hver måned.

I morra er det Odd-Asbjørn som er vert for Finnmarkssendinga, og da skal vi blant annet en tur til Kiberg. Dessuten skal Musikk i Finnmark ut på tur, og hvor de skal og hva de skal gjøre, ja, det får du høre i morra tidlig. Hilsen Torill.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *