NB! blogg.nrk.no er nedlagt. Dette er en arkivert kopi Lilyhammer – fra idé til premiere | Fagdagen 2013

Lilyhammer – fra idé til premiere

Lilyhammer er NRKs største suksess-serie, og en serie som også gjør suksess i andre land. I denne sesjonen skal vi møte manusforfatterne Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad og noen av skuespillerne fra serien. Vi vil få  høre hvordan de har jobbet fra ide til ferdig manus med utvikling av historien og rollefigurene, og hvilke inspirasjonskilder de har hatt.

Fakta om «Lilyhammer»
«Lilyhammer» handler om Frank Tagliano, spilt av Little Steven, som må gå i dekning i Lillehammer etter å ha vitnet mot mafiafamilien i en amerikansk rettssak. I hovedrollen finner vi Steve Van Zandt aka Little Steven, kjent som gitarist i Bruce Springsteens E Street Band og som mafiosoen Silvio i TV-serien «The Sopranos».
Norske skuespillere som Trond Fausa Aurvåg, Sven Nordin, Marian Saastad Ottesen, Steinar Sagen, Anne Krigsvoll og Kyrre Hellum står også på rollelisten.
TV-serien er produsert av Rubicon for NRK.  Amerikanske Netflix og BBC har kjøpt serien.

Samboerparet Elif Skodvin og Anne Bjørnstad  hadde ideen og skrev manus til serien.
Eilif begynte som manusforfatter i 1997 for humorprogrammet ”Mandagsklubben” (TVNorge) . Han var med å starte tv-produksjonsselskapet Cosmo TV, hvor Anne også jobbet fra 1999. I dette selskapet skrev de for forskjellige satireprogrammer (bl a ”Torsdagsklubben”), samt humordramaserien ”Endelig fredag” (TV2). Eilif var daglig leder i Cosmo til det ble solgt til Rubicon i 2007, og i denne perioden var han og Anne også forfattere og produsenter i det ukentlige satireprogrammet ”Rikets røst”, som gikk 6 sesonger på TV2. Fra 2008 til de begynte å jobbe med ”Lilyhammer” var Eilif utviklingssjef på Rubicon TV.

Annes bakgrunn er også fra humor, og siden 90-tallet har hun vært forfatter og/ eller produsent for flere populære humorprogrammer på radio og tv (”Hallo i uken”, ”Åpen post”, ”Nytt på nytt”, ”Melonas”, ”Ylvis møter veggen”, ”Big Bang med Lyngbø og Hærland”, m fl).  Hun har også vært medforfatter av flere kritikerroste sceneforestillinger (”Stolt, hvit og vanskelig” og ”Redd mann roper” med Otto Jespersen, ”Flink pike” med Pernille Sørensen). Under Komiprisen 2004 ble Anne tildelt Komikomiteens fagpris.

”Lilyhammer” er den første dramaserien Eilif og Anne har skapt og skrevet sammen.

Til denne sesjonen kommer også to av skuespillerne i serien, Trond Fausa Aurvåg og Marian Saastad Ottesen

 Moderator: Cille Biermann, fra programmet  Kulturhuset i P2.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.