NB! blogg.nrk.no er nedlagt. Dette er en arkivert kopi Hvordan visualisere en nasjonal sorg | Fagdagen 2013

Hvordan visualisere en nasjonal sorg

 

Under mediedagene i Bergen tidligere i år fikk NRK prisen for beste evnement for minnekonserten etter 22. juli. En produksjon som spesielt visuelt rørte hele norges befolkning.  Kulturminister Anniken Huitfeldt sendte også en dypfølt takk til NRK for måten oppdraget ble gjennomført på. 

I denne sesjonen skal vi tilbake i tid da designavdelingen i NRK fikk oppdraget med å designe konserten for 22. juli, én måned etter hendelsen ifjor. Fire av de som jobbet med oppdraget ta oss med til de tre intense ukene der et stort designteam utviklet bærende konsept og designløsninger sammen med producer og prosjektleder. Det handlet om intens konsentrasjon, felles eierskap til beslutninger og vanskelige valg og vurderinger designmessig i forhold til et uhyre komplisert følelesesmessig tema.Den korte tiden fra ide til gjennomføring nødvendiggjorde nye måter å jobbe på i team, noe som senere er videreført i andre produksjoner.
I disse dager står Designavdelingen foran en ny oppgave i forbindelse med den store minnekonserten på Radhusplassen 22.7, et år etter den tragiske hendelsen. Dette vil gi nye utfordringer for avdelingen fordi det er andre følelser som skal formidles og det skjer ute under åpen himmel .

Design skaper følelser.Lær mer om hvordan NRKs designere tenker og reflekterer i denne Fagdagssesjonen.

Johan Sæther, grafisk designer
Har jobbet med motion design og designprofiler i Design siden 2010. Tidligere jobbet i eget firma; motorfinger.no, med designoppdrag som for eksempel filmplakater for Izzat og Uno, og redesign av NRK i 2001. Er utdannet fra BA Design Breda, Nederland og Kunstakademiet i Oslo.

  

Torgny Braaten, leder Setdesign
Har jobbet som scenograf i Design, NRK siden 1991. Er billedhugger og er innkjøpt av Norsk kulturråd og Riksgalleriet. Har undervist ved Statens kunstakademi, Vestlandets kunstakademi og Arkitekthøyskolen i Oslo. Utdannet ved Statens kunstakademi og Hochschule der Künste i Berlin.

 

Kirsten Weltzin, scenograf
Ansatt i Designavdelingen siden 1999. Har arbeidet med de fleste typer scenografi, og har særskilt kompetanse og erfaring med å formgi store TV-Show. Er utdannet sivilarkitekt og skulptør.

 

 

Arild Gundhus, designsjef
Har jobbet I NRK siden 1990 som kostymedesigner, gruppeleder og seksjonsleder. Designsjef siden 2003. Har over 30 års erfaring nasjonalt og internasjonalt i designvirksomhet innen mote, kostymer, film og TV. Utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo og ved Ècole de la Chambre Syndicale de la Coture Parisienne i Frankrike.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.