Operaen sett fra Dagbladet

dsc_0894.JPG

Torsdag var jeg på besøk i redaksjonen til Dagbladet. De flyttet jo til det rosa gamle Tollageret for en stund siden. Og sånn ser operaen ut sett fra lunsj- og røykeverandaen der har der.

dsc_0898.JPG

Og sånn ser selve balkongen ut. Innvik-båten ser du helt i høyre kant. Bildet lar seg forstørre hvis du dobbeltklikker på det.  Jeg lurer på om havneskuret til venstre for Innvik skal vekk når de fortsetter utviklingen av området. På havna har det vært mange sånne lagerhus med nummer på, de har navn som «Skur 42» f.eks.

dsc_0897.JPG

Det var fint å stå på balkongen og kikke ned på disse rørene som er endel av senketunnelen. Og fint å kikke på isen på havet.

dsc_0899.JPG

Kanskje isen er vekk i dag, det har jo vært endel plussgrader i helga.

dsc_0896.JPG

Det siste jeg vil vise frem i dag er denne plaketten som står ved inngangen til Tollageret.  Arkitekt og ingeniør hedres for fremragende byggekunst i betong. Det er vel et uttrykk for at byen stadig forandrer seg, det ville vi ikke sett nå for tiden.

dsc_0893.JPG

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

19 kommentarer til Operaen sett fra Dagbladet

 1. Morsomt å se operaen fra denne vinkelen også 🙂

 2. Ja, ikke sant? Det var det jeg tenkte også. Det er jo det de gjør de som tøffer inn med båtene sine om sommeren. Utsikten fra Innvik kan forresten anbefales. Jeg tok bilder der i sommer. http://blogg.nrk.no/byen/archives/2008/07/utsikten-forandrer-seg.html

 3. André Wauthier sier:

  Og ikke minst herlig og på tide å se at de nye høyhusene vokser i bakgrunnen, det blir en unik liten skyline der etterhvert, snart ser vi vel stumpene til Vismabygget vokse opp også 🙂

 4. Aha, en som er begeistret for sky-linen blant oss. Jeg hører mest folk som er irriterte på barcode-rekka. Vismabygget vet jeg ikke hva er. Jeg gleder meg til å se utviklingen av Munchhuset og biblioteket. Og også hvordan luftetårnkunsten blir seende ut.

 5. André Wauthier sier:

  Jeg er vel det du kan kalle en høyhus-elsker. Desverre ser det ikke veldig lyst ut for luftetårnskunsten, ser ut til at budsjettet er svært stramt, og foreløpig er det bare penger til å pynte et av tårnene. Du kan lese om og se de siste nyhetene fra bjørvika og andre prosjekter i Oslo på skyscrapercity.com Nordisk seksjon sine forumer hvis du er interessert(Engelsktalende):
  http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=75

 6. Takk for lenke.
  Her er noen saker vi har hatt om diskusjonen rundt om tårnene til Lars Ramberg skal lages som planlagt.

  En nyhetssak på nett: http://www.nrk.no/nyheter/kultur/1.6521019
  En tv-sak med Lars Ramberg http://www1.nrk.no/nett-tv/distrikt/ostlandssendingen/verdi/98564

 7. André Wauthier sier:

  Dette er det siste som vi kjenner til i utviklingen:
  http://www.vegvesen.no/Vegprosjekter/Bjorvika/Nyhetsarkiv/103152.cms
  Vet ennå ikke hva insparingene vil føre til av synlige forandringer i vinnerkonseptet, men er redd idéen bak kan gå tapt slik som ofte skjer når økonomer skal styre. At et av tårnene blir upyntet er uholdbart, vi har tenkt på om kanskje vegvesenet heller burde la frivillige dekorere det gratis, for et grått tårn har ikke noe å gjøre i vår flotte by, jeg maler gjerne en liten tegning på den. Det er betenkelig i dette tilfellet at mens offentlige bygg må bruke 1% av budsjettet på kunst, er dette ikke påkrevd for offentlige vegprosjekter. Det kan fort dukke opp en joker i slike saker da, som vi har sett mange ganger før.

 8. Du skriver «vi har tenkt på om kanskje vegvesenet heller burde la frivillige dekorere det gratis,» Hvem er vi i denne sammenhengen?

 9. André Wauthier sier:

  En gruppe av medlemmene på forumet som jeg viste til isted, som er langt over gjennomsnittet opptatt av slike ting, heheh. Vi syssler også med å danne vårt eget yimby-nettverk. (Regner med at du ikke vet hva dette er, vi bruker de svenske yimby-nettverkene som modell. )
  http://www.yimby.se/

 10. Takk. Du hadde rett, jeg visste ikke hva det var. Si fra hvis dere setter i gang. (den forumsiden syns jeg dere trenger å skifte ut, sånn utseendemessig..)

 11. André Wauthier sier:

  Den er grei, vi har domenet klart (yimby.no), jobber med å lage siden nå. Men inntill videre diskuterer vi på skyscrapercity, selv om det er uoversiktelige og innimellom baltiske og andre er det veldig mye informasjon der, spesielt om høyhusbyggeri, men også annet som vi syns bidrar til å forbedre byen – ikke mye som passerer forbi uten av vi skriver om det. Jeg er klar over at mange er imot høyhus og fortetting generelt, men det er også veldig mange som er for dette.

 12. Nå har vi siden oppe å går: http://www.yimby.no =)

 13. Se det ja. Jeg drosjet akkurat over Bispelokket nå og så starten på det som ser ut som en gangbru fra Grønland ned mot havet. Den skulle jeg hatt bilde av.

 14. André Wauthier sier:
 15. Fine, kan jeg legge dem ut som egen sak? (hvis du kjenner fotografen)
  Når er de fra?

 16. André Wauthier sier:

  Ikke for å mase, men fikk du ikke bildene jeg sendte? Tenkte kanskje addressa di var elin.martinsen@nrk.no. Men der tok jeg muligens feil? De ligger uansett her:
  http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=956258

 17. Godt du spør om igjen, for her har det nok skjedd en feil, den kan godt være hos meg. E-postadressen er riktig.

  Kan jeg legge ut bilder fra begge lenkene?
  Flotte bilder.
  Hvem krediterer jeg?

 18. André Wauthier sier:

  Du kan iallefall legge ut bilder i fra den siste, for de har jeg tatt 🙂 Fikk ikke noe svar fra han kameraten som tok de i første linken…

 19. André Wauthier sier:

  Nå fikk jeg svar fra han, du kan bruke de også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *