Munch-leiligheten nå

img_6345.jpg

Under oppussingsprosjektet av Pilestredet 30, har leiligheten der Munch-familien bodde blitt rekonstruert. Den skal se ut akkurat slik den gjorde da familien bodde der. De flyttet inn i leiligheten da den var ny, i 1868, og ble til 1875. Da var Edvard 13 år.

Munchs gamle leilighet ligger i den lys rosa delen av gårdene.

img_6394.jpg

Her er vinduene ut mot gaten. Foreløpig veldig uferdig, men veggene skal se akkurat ut som de gjorde på 1800-tallet, når leiligheten blir klar.

img_6398.jpg

Her har det blitt skrapt i veggen for å finne den riktige, originale fargen: Olivengrønn – veldig fin farge..

img_6349.jpg

Alt skal se ut som det gjorde da det ble bygget; her er de originale blyglassvinduene gjenskapt.

img_6400.jpg

Leiligheten mot bakgården. Det er en liten, men koselig leilighet. I denne leiligheten døde Edvards mor, noe som utvilsomt må ha preget ham. Munch-leiligheten skal virke som en museumsleilighet.

img_6402.jpg

Planen er å bygge til sammen 16 boenheter i Pilestredet 30 A og B, bla. i samarbeid med Kirkens Bymisjon. Dette er i tillegg til Munch-leiligheten.

img_6405.jpg

Leiligheten vil trolig bli ferdig en stund etter Blitz-huset, og også etter de forøvrige leilighetene som skal bygges. Den er i dårlig stand, og har lenge stått uten å ha blitt gjort noe med. Det er derfor mye jobb å pusse opp leiligheten.

img_64061.jpg

Trappen i gården der Munch bodde. Veldig koselig gård. Gleder meg til å se hvordan gården vil se ut når den blir ferdig.

 Ylva Gulpinar

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *