Sverige kjører videre 2015 del 2

Det er ikke bestandig man får sett på dette live. I går var jeg i bryllup og der sang Merethe Trøan den sangen som burde ha vunnet i Sverige i 1995 Det Vacraste så jeg fikk en Grand Prix-bonus der. Og Merethe gjorde sakene sine veldig bra hun.

Årets programledere i Sverige gjør også sakene sine, kjempeflott åpningsnummer i dag også. Og herlig med selvironi.

Melodi 1 – Linus Svenning

Sang 6 – Fremføring 5 – Kostyme 1

Hadde en av de bedre låtene i fjor, og vil også ha det i år. Melankolske undertoner i tonnevis. Dette er sterkt og vakkert på en gang. Så får man leve med at han kunne spart seg alle totoveringene, for synge kan han, selv om han er litt ute å kjøre vokalmessig av og til.

Melodi 2 – Emelie Irewald

Sang  6 – Fremføring 6 – Kostyme 4

Melankoli her også, på svensk denne gang. Nedtonet og vakkert det her og ganske feilfritt vokalmessig så nå snakker vi. Har jeg allerede hørt de to låtene jeg ville ha stemt videre. Liker egentlig ikke sorte kjoler, men her passet det bra.

Melodi 3 – Samir & Viktor

Sang 3 – Fremføring 1 – Kostyme 4

Så skal det rappes, men med så utrolig sur synging blir dette nesten smertefullt å høre på. Dette er lavmåls russerevy så det holder og selv ikke det faktum at dette er to kjekke gutter kan redde dette. Redselsfullt var det.

Melodi 4 – Neverstore

Sang 4 – Fremføring  5 – Kostyme 3

Til å være punkband var dette tamme greier. Slapp rockelåt, med irsk fløyte, men bra melankolske undertoner. Låten tar seg opp og de ror dette veldig greit i land til slutt. Og i tøyet var de ikke plagsomt punkete der heller.

Melodi 5 – Marie & Sanne

Sang 6 – Fremføring  6 – Kostyme 6

Svensk-dansk forsøstring på sitt beste. Vi er på melankolske køntri-tur og dette er en tur jeg gjerne er med på. Utrolig vakkert og sterkt fremført og disse damene er tøffe kostymemessig også. Innser nå at en ny låt kom på min førsteplass.

Melodi 6 – Magnus Carlsson

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 1

Så er vi på disko-kjøret og i dag sliter jeg. Veldig mangebra låter i kveld og Magnus svikter aldri når det gjelder partymusikk. Alt sitter med unntak av den gubbedressen har har på seg. På bålet med den!

Melodi 7 – Mariette

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Endelig noen som har pyntet seg, vi får leve med at det er sort kjole. Og nok en bra låt dette, en av de sterkeste delfinalefeltene i Melodifestivalen ever. Tøft og sterkt dette og kjempebra fremført.

Det kjekke med å se noe i opptak er at man kan spole frem og se resultatet, for jeg er spent på hvem så ble stemt videre her.

Mariette og Magnus Carlsson til finalen kan jeg leve med, Linys Svenning til andre sjansen også, men Samir & Viktor dit også. Svenske ungpiker må være unisont tonedøve. Og Marie og Sanne helt sist. Skandaløst.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.