Denne så vi vel ikke helt komme

For første gang tar jeg toget hjem fra Eurovision, har sett flere andre medlemmer i klubben gjøre det samme så med andre ord vi er miljøvennlige i Grand Prix-klubben.

image

Må vel innrømme at Ukraina ikke var blant favorittene hos meg, men de vant en ganske så snau seier egentlig. Det var bare 23 poeng ned til Australia på 2.plass. Nå til dags er det sjelden at seiersmarginen er såpass liten i Eurovision. Det begynner å bli vanskelig å tippe utfall av Eurovision når det også skal tas hensyn til sympatistemmer.

Og ja jeg så ikke denne seieren komme. Jeg skjønte at de ville gjøre det godt og trodde vel at de kunne vinne jury-delen av avstemmingen. Men, de var en skikkelig luremus og kom på andreplass i begge avstemmingene og vips så vant der. Så blir det Kiev neste år eller? Vel jeg tror man skal vente med å bestille tur til Kiev allerede nå. Dette er ett land som kanskje kan bruker de pengene ett Eurovision koster på bedre ting og jeg har nørt at den nasjonale TV-stasjonen sliter økonomisk. Og sist Ukraina arrangerte var det nære på at hele arrangementet måtte tas fra dem. Rimelig stor mangel på organisasjon og store problemer med å rekke tidsfrister var skyld i det. Heldigvis tok de seg sammen og gjennomførte et bra arrangement til slutt. Og for de som lurer, de preliminære datoene for neste år er semifinaler 16 og 18 mai og finale 20 mai.

For meg var den store vinneren den nye avstemmingsformen. Endelig gav ganske så mange land 12´ere til overraskende land. Og det med å avsløre alle televoting-stemmene samtidig. Genialt og det ble ett skikkelig jordskjelv på resultattavla.

Det norske folket gav Lituen 12 poeng fulgt av 10 til Polen, 8 til Australia og 7  Sverige. Hyggelig for Litauen at de fikk det. Og den norske fagjuryen overså Sverige totalt og gav 12 til Italia. Jeg regner med at de har nilest min blogg og derfor gjorde dette for å glede meg. Fra spøk alvor, de hadde nok sin egen mening som tilfeldigvis sammenfalt med min.

Ellers må jeg si at jeg ble skuffet da Tsjekkia ikke fikk ett eneste poeng fra televoting-avstemmingen. Det hade jeg ikke ventet. Og kanskje også en smuleforundret at Australia ikke gjorde det bedre på samme avstemming.

Norge kom på 13.plass i sin semifinale og det var vel langt under det vi hadde forventet. Og når jeg tenker meg om ligner ikke den norske låten litt på den ukrainske? Litt sær og med ett følelsesladd tema. Den store forskjellen var at mens Jamala leverte en sang med mye innlevelse så var Agnete mere nedtonet i sin fremføring. Mulig at det var forskjellen på suksess og et lavere enn forventet resultat?

Vel det får holde med Eurovision prat nå, etter to uker i dette sirkuset er jeg passe lei. Nå skal det bli greit med noe annet å gjøre.

Publisert i Uncategorized | Skriv en kommentar

Russland eller ei?

En lettere omskriving av en dansk Grand Prix-låt får være tittelen på dette innlegget:

image

Eller vi bør vel si ha en fin kveld. Nå som Norge ikke deltar i finalen er man jo helt fri til å ha den favoritten man vil og vi slipper å irriterer oss over at Sverige ikke gir oss poeng. Det er da alltids noe.

Det store spørsmålet i kveld er om det blir russisk seier eller ei. Hos noen bookmakere er oddsen helt nede i 1. Med andre ord satser man 100 kroner vinner man 100 kroner.  Med andre ord ingen vits å satse penger en gang liksom. Og jeg blir ikke mye forundret om dette skjer heller. Aldri har vi sett ett mere avansert fremføring, selv om det må sies at å klarter på veggen ble allerede gjort i det hviterussiske nummeret i 2007. Men, da kjørte de ikke film på veggen samtidig. Det er mye som skal klaffe på tre korte minutter og med unntak av første øvelse der Sergey falt ned så har det virket. Men, man må være millimeternøye når den veggen han skal klatre på settes opp. Noen gang har de vært centimeter unøyaktig og han står litt ovenfor eller litt ned i de trinnene han liksom klatrer på. Nå regner jeg med at Sergey har full kontroll, og at alt går etter planen når han fremfører sangen sin. Og skulle han vinne er det fullt fortjent. Når man satser så mye fremføringen av sitt bidrag så fortjener man en gevinst av det.

Det som taler mot at Russland vinner er om den profesjonelle juryen vil like dette tilstrekkelig. Det er som kjent deres stemmer som vil bli lest opp av alle lands stemmegiver deriblant Bettan for Norge og jeg tipper at Russland ikke leder etter den avstemmingen. Etter at denne avstemmingen er over kommer televoting-stemmene samlet og det kan skape ett aldri så lite jordskjelv på den endelig resultatlisten. Og Alexander Rybak sin poengrekord vil høyst sannsynlig ryke med glans. Dette fordi dobbelt så mange poeng skal deles ut.

Siden den russiske låten er veldig Grand Prix-slager og de siste års vinnere kanskje ikke kan sies å være i det landskapet kan det være tuen som velter seierslasset til Russland og lar noen andre vinne. En av hovedkonkurrentene til Russland Frankrike har også en partylåt og de to låtene kan fort finne på å stjele stemmer fra hverandre. Og vi må ikke glemme det generelle politiske klimaet i Europa der Russland for tiden må sies å spille rollen som den store slemme gutten i klassen.

Jeg tror derfor at sjansen for at den sterke ballade fra Australia dermed kan snike seg forbi de to gutta som har partykamp og entre øverste trinn på resultatlisten.

Tidligere i dag ble rekkefølgen over når landene skal avgi sine stemmer offentliggjort. Før om årene har den gitt en pekepinn hvordan det hele kunne gå. Og det var ingen tilfeldighet at Norge skulle lese opp stemmene sist. Da var riktignok Måns allerede utropt til seierherre og vår stemmeopplesing forsvant forsvant i den svenske seiersrusen.

Med det nye systemet vil spenningen holde seg til absolutt siste stund og siden det skal gies ut den totale poengsummer deltagerene har fått fra alle land aner vi jo ikke hvor mange poeng de enkelte land får. De med svakt Grand Prix-hjerte bør ha hjertemedisinen lett tilgjengelig. Uansett hvordan det går så håper jeg alle nyter showet. For i god olympisk ånd kan jeg med hånden på hjertet si: This is the best

Publisert i Uncategorized | Skriv en kommentar

2016 – dom over finalelåtene

Må jo være litt ærlig å si at med Norge ute av finalen er litt av luften gått ut av ballongen. Men, ballongen er fortsatt svevedyktig og på denne turen skal vi bedømme og tippe hvem som vil være i seiersrus i morgen kveld inne i dette bygget:image

Ulikt foregående år så har vi kanskje en stor favoritt i Russland, men mange andre land er like imponerende teknisk sett og det er en orgasme i visuelle effekter vi får på årets Eurovision-smårgåsbord. Og selv om Russland er imponerende fremført er det også mange andre som er like imponerende. Hvem skiller seg ut da mon tro?

Bookmakerne har Sergey som like stor favoritt som Alexander Rybak og Loreen vistnok, så får vi se om de treffer i år da? Jeg gir alle låter tre terningkast som vanlig. Og siden dette er juryfinale burde alle artistene ha nervene i høyspenn.

Melodi 1 – Belgia

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Kvelden starter med party og kveldens mest sjarmerende jente tar den oppgaven med bravur. Ikke verdens mest originale låt kanskje, men dette svinger som rakkern og det er ikke ofte vi hører noen som kan både danse og synge bra samtidig. Dette får folket i salen og sikkert hjemme i rett stemning for resten av kvelden. Og glitrende jenter kan vi like.

Melodi 2 – Tsjekkia

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Så bra at når dette landet endelig kom til finale gjorde de med en så pass låt. Med bakgrunn i hardrockband har hun sylskarp kontroll på stemmebåndene og når låten er såpass fullspekket av melankoli smelter mitt musikalske hjerte. Og hun leverer troverdig og har på seg en perfekt ballade-ballkjole som understreker låten ganske så perfekt faktisk.

Melodi 3 – Nederland

Sang 2 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Selv om sjarmen ligger ganske så tykt utpå denne karen så forblir jeg passe iskaldt til dette. Låten er kjedelig og selv om det blir litt luregull ut av denne gråsteinen av en låt så lar jeg meg ikke lure. Men, det finnes nok av dem som liker dette og jeg ser for meg mange gode poenger som sakte med sikkert tilfaller denne karen. Klesmessig er det kjedelig, men passer låten bra da.

Melodi 4 – Aserbadsjan

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 6

Selv om hun virker å være på tynn is stemmemessig så bryter isen ikke så hun holder seg tørr, men du hører hun sliter. Låten er ikke all verden, men bra arrangement og god oppbakking av sine medsammensvorne på scenen blir dette ikke halvgærnt. Kostymemessig er dette absolutt en av kveldens høydepunkt, Og stjerneregn har vært brukt i suksessfulle bidrag fra dette landet før.

Melodi 5 – Ungarn

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Denne karen har så hes røst, og den desperasjonen han har i låten får han også flott frem stemmemessig. Rått, tøft og vakkert på en gang. Bra å få til en slik kombinasjon. Han leverer også troverdig, men man kan jo lure på hva den asiatiske trommeslageren på scenen har her å gjør, foruten å lage en flott bakgrunnseffekt. Jeans og T-skjorte er såvidt innenfor på en slik scene, men han går klar.

Melodi 6 – Italia

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Melankolske låter er det mest dirty trikset man kan bruke ovenfor meg. Slik sett er denne jenta litt av en frekkas. Men, når det leveres så fantastisk vakkert som dette får hun tonn av tilgivelse tilbake fram meg. Dette er tre minutter av rent og skjør nytelse på høyt nivå. Lukk øynene og bare innbill deg en vakker kveld på en italiensk piazza og den vakre jenta som synger dette akkurat til deg,

Melodi 7 – Israel

Sang 5 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Dette er en fin låt, men jeg lar meg ikke imponere av måten sangeren har valgt å fremføre låten sin. Vokalmessig veldig flott, men det blir for innadvendt og utilgjengelig for meg. Det håpe man hører i sangen synes han ikke klarer å formindle. Men, mange nok lot seg imponere slik at Israel til en dels forundring tok seg til finale. Kjedelig dress på karen.

Melodi 8 – Bulgaria

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Ni år siden de sist var i finale og for ett comeback. Dette er kult og tøft og de har seilt ganske så langt opp på listenb over de landene som kan vinne. Og den ene setninge i låten du ikke helt skjønner er på bulgarsk, det var vistnok det eneste tekstforfatterene av denne låten kunne på det språket. Men, det funker som rakkern og det gjør kjolen også gitt.

Melodi 9 – Sverige

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Hjemmefavoritten får full støtte i salen fra første tone. Og for en gangs skyld liker også jeg den svenske låten. Skal jeg pirke litt på fremføringen må det være litt for smilende til å skulle synge om å være lei seg for noe gærnt han har gjort. Våre svenske venner har egentlig ikke så god statistikk på hjemmebane, den statistikken vil bli bedre etter i morgen kveld. Kjedelige klær.

Melodi 10 – Tyskland

Sang 4 – Fremføring 3 – Kostyme 5

Premie for kveldens mest underlige påkledning går til denne damen og klærne er vegan i tilfelle dere lurte. Damen er også vegan, kanskje derfor låten og fremføringen er litt blodfattig til tider.  Her synges det om spøkelser, men det som det spøker mest for er om stemmen holder hele låten. Egentlig passer denne låten perfekt til at man kanskje trenger en tissepause.

Melodi 11 – Frankrike

Sang 5 – Fremføring 3 – Kostyme 3

På spørsmål fra meg sa sangeren at han opptrer på scenen fordi han har ett så viktig budskap han vil ha ut til oss. Megakul låt til tross, opptredenen er skivebom. Han har overbelastning på sjarmeområdet, men han klarer ikke å fylle opp scenen med sin single opptreden. Hele låten skriker etter mere som skjer på scenen og noen som kan hjelpe han med å formidle budskapet sitt. Kjedelig dress.

Melodi 12 – Polen

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Dette er en skikkelig gråstein av en låt, men denne karen med den enorme stemmen har jammenta klart å trylle frem en gullstein han. Sett med 2016-øyne er det meste vel egentlig feil, men hos meg er det innertier og full pott på absolutt alle områder. Låten er melankolsk så det holder, han synger upåklagelig pent med styjrke i stemmen og selv jakken er fin i mine øyne.

Melodi 13 – Australia

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Litt underlig av svensk TV å sette to store ballader rett etter hverandre. Tror nok at denne låten vil trekke det lengste strået plasseringsmessig. Og de vil nok slå resultatet fra i fjor. Upåklagelig fremført dette og en megasvær stemme på denne lille damen gitt. Og en veldig flott kjole som bygger opp under den vakre sterke balladen hun synger. Det kan meget vel bli en ekstremt morsom søndag morgen for dette landets innbyggere.

Melodi 14 – Kypros

Sang 6 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Da tar vi en velfortjent balladepause. Tøff partyrock vil jeg kalle dette. Jeg får lyst til å danse og svinge på mitt imaginære lange rockehår. Vokalisten ser kanskje litt skremmende ut, men hva skal man gjøre når man må ha en bandopptreden på scenen. Som ville dyr i bur til tross, dette blir bare passe kjedelig TV ut av dette og de får ikke helt den riktige spruten ut av dette, klærne var også bare sådær.

Melodi 15 – Serbia

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Nok en av kveldens store ballader og er balkanland leverer oss en ballade i veldig amerikansk stil, veldig lite balkanballade å spore her. Damen leverer hun, og som vanlig når dette landet er på Eurovision-tur fortelle de historien i låten sin på en upåklagelig måte. Synes nesten synd på den mannlige danseren som gang på gang blir avvist av samtlige damer på scenen. Klærne kunne vært litt mere sprekere.

Melodi 16 – Litauen

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Dette syntes Europa var bedre enn vår låt. Fint for dem, jeg synes dette er ganske så lite å skrive hjem om. Ikke det at han ikke fremfører låten ganske så bra, men låten er intetsigende i mine ører og jeg blir veldig fort lei hele låten. Men, to forsøk og to finaler på denne karen vil være kjekt for han å skrive på CV´en sin. Og saltomortale på scenen er ikke dagligdags da.

Melodi 17 – Kroatia

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Flott låt og disse balkan-landene vet virkelig å gjøre mest mulig ut av låtene sine. Og med kostyme på 18 kilo er dette muligens verdensrekord i Grand Prix-kostyme. Personlig synes jeg kanskje at hnu kune skrudd litt ned på kjolebudssjettet og i stede lagd en litt mere troverdig fremføring av denne sangen. Og stemmemessg har jeg faktisk ikke hørt henne bedre enn i dag.

Melodi 18 – Russland

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Vil den store favoritten innfri?. Sjelden har vi vel sett ett mere velregissert og teknisk avansert sangnummer fremført på en scene. Men er det egentlig en bra melodi som skjuler seg under all denne teknikken?. Uten all staffasjen hadde vi neppe syntes dette var en slik høydare. I virkeligheten er denne karen veldig sjarmerende og en godgutt. Men, det skjer så mye på scenen at han glemmer å få dette frem i låten sin. Maskinmessig kalles det.

Melodi 19 – Spania

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Hva kan så en fyrrig senorita gjøre i dette sirkuset? Første spanske låt noensinne uten ett ord spansk. Fyrrig låt forsåvidt, men jeg synes denne festen er litt anstrenge og påtatt gøy, Jeg klarer ikke helt å la meg overbevise om at dette er en fest jeg har lyst til å komme inn på. Men, kanskje benbevegelsene hennes blir en hit blant de unge i hele Europa til sommeren?. Gullkjolen er sådær bare spør du meg.

Melodi 20 – Latvia

Sang 4 – Fremføring 3 – Kostyme 3

Dette skal sikkert være kult og litt sånn passe kaldt til å begynne med, før vi med hans emosjonelle stemme tar oss med på kule og dansbare reise. Vel, jeg blir hjemme, synes vel det blir litt mye skrik og ikke nok ull for å holde varmen i min musikalske kropp. Selv om han går ned på kne og ber meg om å bli med, rister jeg bare på hodet og sier, kanskje neste gang. Kjedelige klær har du også.

Melodi 21 – Ukraina

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 5

Denne låten har alt av særegenheter til at jeg burde elske den helt og holdent. Men, jeg biter ikke på kroken denne gangen. Hun skriker ut sin smerte om noen som hendte under siste verdenskrig, men jeg legger bare merke til skrikingen og ikke smerten hun synger om. Nesten så jeg lurer på hva som feiler meg, kanskje det har vært for mange melankolske låte med allerede og lageret mitt er fyllt opp?

Melodi 22 – Malta

Sang 4 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Denne damen har leveringsgaranti, bare så synd at det hun fikk ut av det svenske låtskrivervarelageret ikke var hentet fra øverste hylle. Ordinær låt som hun gjør maksimalt ut av og hun vil komme høyt opp på resultatlistene med denne. Det underlige er vel at hadde denne låten vært med i en svensk delfinale hadde den neppe gått videre. Fin sexy kjole der har hun ihvertfall.

Melodi 23 – Georgia

Sang 5 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Så skal rockere rundt omkring i hele Eurovisions-sfæren få sine tre minutter med musikalsk glede. Det spør vel om så mange andre vl finne glede i denne låten. Dette blir nok i tøffeste slaget for de fleste, men jeg liker dette og synes det er tøft at også slik musikk kan kvalifisere seg til en finale. TV-messig sett er jeg ikke sikker på om det vi får se er tøft eller bare rotete.

Melodi 24 – Østerrike

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 6

Denne er litt av en fanfavoritt blitt, jeg synes den er overmåte masete og nesten nevrotisk til tider. Hun kan smile og sjarmere så mye hun vil og ha en fargerik scenebakgrunn som jeg liker, denne låten gir med hjerteklapp av helt feile grunner i grunn. Og sin Alice i eventyrland-fremtoning blir understreket av den flott kjolen hun har på seg, det får hun full score på.

Melodi 25 – Storbritannia

Melodi 2 – Fremføring 3 – Kostyme 3

Etter min mening har man ikke spart godbitene til sist. Nå er det liksom bare de to siste Twist-bitene igjen som ingen egentlig vil ha. Disse to guttene fra poplandet fremfor noen i Europa gjør vel sikkert så godt de kan, men det blir ganske så dørgende kjedelig for meg. Denne låten går ingen steder, det er i samme tralten hele tiden og vokalmessig er dette også litt på kanten. Tissepause de luxe dette.

Melodi 26 – Armenia

Det er bare hattten som mangler eller så hadde jeg nesten trodd at Magica fra Tryll hadde entret scenen. Denne armenske damen kan synge veldig bra og løfter denne ikke altfor spennende låten ganske så mange hakk. Og utrykket «strike a pose» kommer levende i livet frem her i denne låten. Hadde bare damen kledd seg i noe kult da. Riktignok synger hun sist, men du trengte vel ikke å iføre det soveromsklærne enda for det?

 

 

 

Publisert i Uncategorized | Skriv en kommentar

Ny dag nye muligheter

De som måtte tro at vi Grand Prix-fans nå etter Agnete sin exit sitter rådløs og rådvill tilbake tar helt feil. Og vi trenger ikke sove på hva vi skal gjøre nå.

image

Naturligvis skulle vi mer enn gjerne ha hatt Agnete å heie på i finalen i morgen, men Europa ville det andreledes. Men, saken er at vi er fans av TV-programmet Eurovision Song Contest eller Melodi Grand Prix som vi i Norge kjenner det likegodt som. Og ikke nødvendigvis av Agnete og låten hennes. Men, vi heier og støtter den norske artisten uansett om hva vi måtte mene om låten.

Heldigvis kan det virke som om det fleste som har kommentert gårsdagens resultat mener at det var urettferdig at Norge røk ut. Agnete gjorde sakene sine så godt man kunne forvente av henne og når innsatsen hennes ikke falt godt nok i smak for hennes europeiske og australske dommere så er det ikke mye man kan få gjort.

Det faktum at Agnete var fornøyd med sin egen innsats og gikk smilende hjem etter tapet er seier nok i min bok Det norske publikummet sendte Agnete til Stockholm med overvelde stemmeovertall og hun gjorde så godt hun kunne.

Uansett Norge sin ferd i Eurovision er over for i år, men hovedseilasen går av stabelen i morgen kveld og alle fans har garantert noen låter de vil heie på. Første gjennomkjøring er i gang, åpningsakten er kul, gled dere til den.

Publisert i Uncategorized | Skriv en kommentar

Shit happens

Så skjedde det jeg faktisk ikke hadde trodd. Norge ble skjøvet ut i Grand Prix-kulden.

image

Og det skyldes trolig av vi var litt for dristige i låtvalget, denne låten var for avansert for den alminnelige TV-seer i de landene vi konkurrerte med. Og den drakraften Agnete fikk som det å være den mest kjente artisten i norsk finale i år hadde hun ingen nytte av når hun kom til Europa. Sånn skjer, av og til når man gjør dristige valg går det bra, andre ganger går det ikke så bra. Men, en liten halvtime etter at «tapet» var ett faktum stod Agnete rakrygget foran hele det norske pressekorpset og tok tapet på en kjempeflott måte. Hun hadde gjort jobben sin, hun hadde kost seg og som hun selv sa shit happens. Den jenta har baller!

Publisert i Uncategorized | Skriv en kommentar

Ha is i magen

Kveldens store spørsmål vil være om Agnete bryter isen hos de europeiske (og australske) publikummet i kveld, eller om hun blir sendt ut i Grand Prix-kulden?

image

Vi håper jo på det første, men siden vi liggger så nære og hos noen under kvalifiseringstreken så kan denne sendingens siste minutter bli en kuldegyser av dimensjoner og man må være en smule forberedt på en kald skulder fra de som stemmer.

Før jeg går amok med flere kalde betraktninger så får jeg si at hvis Norge (mot formodning) skulle ryke ut, vil det skyldes at det norske folket valgte denne ganske så uvanlige poplåten som Agnete stiller med. Det faktum at hun omtrent har vært i hi siden hun kom til Stockholm vil ikke ha noe overhode å si på resultatet. Med skulle dette skrekkscenarioet skje vil nok de beskyldningene komme er jeg redd.

Men, jeg er ikke redd, jeg er helt avslappet, dette vil gå bra og ett av de ti navnene på land vi vil høre i kveld er: NORWAY.

Og kjenner jeg svenske TV-produsenter rett kan det meget vel skje at Agnete og teamet her i Stockholm og alle nordmenn og andre fans av Agnete sin låt bli satt skikkelig på pinebenken. Jeg tipper og spår at Norge blir lest opp sist jeg.  Selv om de sier at oppropet av hvilke 10 land som går videre er i tilfelxdig rekkefølge så er det i beste fall en hvit løgn. Nesten bestandig er det ett land som har vaket i kanskje-til-finalen-gjørma som blir lest opp sist. Mange hadde Malta på kanskje-listen sin på tirsdag og når ble de lest opp? Jo sist.

Denne nervepåkjenningen må være ett helvete for artist og delegasjon som sitter i green-room og venter på å få lest opp sitt lands navn. Tilbake i 2008 da Norge og Maria ble lest opp sist gjorde kameramannen i green room et skikkelig slem ting mot dem. De som sitter i green-room ser jo hvilke land det står kamerateam foran og er det tilfelle har man straks håp om å bli ropt opp. Da det bare var ett land igjen stod det ingen kamerateam foran Norge, og de trodde ett øyeblikk at Eurovision-eventyret var over. Men, da programlederen sa Norway spratt det en kameramann frem og filmet gledesscenene til Maria, Mira Craig og resten av teamet. Dirty striks, men når det gikk så bra så for vi være rause og tilgi det.

På den andre siden siden er tilstanden til Agnete så alment kjent at det kan være at man leser opp Norge først for å være grei. Uansett, Norway blir lest opp i løpet av slutten av sendingen, det er jeg veldig sikker på.

Kos dere med showet, det er også veldig underholdende og morsomt nok en gang. Heia Norge og heia Agnete, du vil gjøre oss stolt i kveld.

Publisert i Uncategorized | Skriv en kommentar

Hvem skal ut?

Dette legendariske spørsmålet fra programmet Nytt på nytt er vel det store spørsmålet i kveld. Allerede på tirsdag fikk 8 land beskjed om at det var dem.

image

Våre nordiske venner Finland og Island var blant dem og jeg frykter vel samme skjebne for våre venner Danmark også. Noen land har allerede reist hjem, om ikke i skam, men ihverfall med beskjed om at de får ha bedre lykke neste gang og komme med noe som Europa kan like bedre.

Så hvilke 8 land lider samme skjebne i kveld og må se etter exit-skiltet?

Det er ett veldig godt spørsmål. Det landet jeg er mest sikker på kan gjøre seg kjent med hvor dette skiltet står er Sveits. Albania og Georgia er jeg redd også kan forvente at de må lete etter skiltet de også. Men, så er det ganske så mange som kan frykte at de må lete etter det nå så berømte skiltet. På min liste står Latvia, Polen, Israel, Hviterussland, Irland, Makedonia, Litauen, Slovenia og Danmark. Og selv om jeg har klokkertro på Agnete, så må plasseringen rett rundt kvalifiseringsstreken for henne også gjøre at Norge kommer på den særdeles utvidede kanskje-listen.

Da er det faktisk bare Serbia, Australia, Bulgaria, Ukraina og Belgia på definitivt-listen.

Jeg sier bare, de siste ti minuttene av dagens sending kan bli en nervøs prøvelse for noen og enhver av oss. Men, ha håpet og send masse positive tanker og vibber til Agnete.

 

Publisert i Uncategorized | Skriv en kommentar

Hvordan går det i semifinale 2 – 2016

Jeg tenker generelt på alle artistene som skal synge i kveld og i morgen kveld og spesielt på Agnete. Nå gjelder det og hvordan går det mon tro

image

Som vanlig kjører jeg på med 3 terningkast for sang, fremføring og kostyme. Agnete gjorde det veldig bra på første gjennomkjøring. Hun var litt uoppmerksom mot slutten, men hun smilte bredt av denne «feilen» selv så det vil være fikset til fremføringen som gjelder senere i kveld. Og Petra og Måns fortsetter å imponere, kvelden åpningsnummer er det virkelig fart i.

Melodi 1 – Latvia

Sang 5 – Fremføring 3 – Kostyme 2

Kul åpning på kvelden og artisten prøver sitt beste på å være kul han også. Men, for meg blir dette en litt anstrengende kulhet som jeg ikke helt kjøper gitt. Han virker mere desperat enn kul og ettersom låter går blir dere mere skrik en synging på gutten. Og løærne var heller ikke kule gitt.

Melodi 2 – Polen

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 5

De som har 80-tallets puddelrockballader fortsatt frisk i minne vil dette være 3 hyggelige minutter. Gutten har stemmebåndene innstilt på sterk stemme og leverer varene. Dette er en ikke altfor spennende ballade, men med en slik leveranse blir dette absolutt hørverdig. Jakken var passe kul den også da.

Melodi 3 – Sveits

Sang 4 – Fremføring 3 – Kostyme 2

Noen skal ha for forsøket og vår sveitsiske venninne er i denne katogorien. Hun mener sikkert godt, men feiler på de fleste områder. Sangmessig er det mildt sagt ganske anstrengende, hun vrir seg som om i smerte og kjolen, ja hva har stylisten og artisten tenkt her.  For sangen i seg selv er ikke så dum nemlig.

Melodi 4 – Israel

Sang 5 – Fremføring 3 – Kostyme 3

Nok en som mener veldig vel, men sliter med leveransen. Dette er en inderlig låt, men hvorfor er artisten nærmest død i øynene. Makan til innadvendt fremføring er det sjelden jeg har sendt. Har har hatt masse attitude på pressekonferansene, har han brukt opp alt siden det mangler så totalt nå?  Synd, for låten er fin og han kan synge.

Melodi 5 – Hviterussland

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Her har vi en kar som prøver å være rocket, men det går heller dårlig gitt. Han opptrer med seg selv i flere sekvenser uten at det blir dobbelt så bra, vil nesten si dobbelt så ille jeg. Han synger forsåvidt greit nok og kostymet er vel også innenfor uten at jeg hiver meg utpå de store jubelscenene.

Melodi 6 – Serbia

Sang 4 – Fremføring 6 – Kostyme 4

Så en sterk ballade fra Balkan som faktisk ikke er balkanballade. Denne hadde mange vokalsterke amerikanske artister tatt til sitt hjerte, men den hadde kanskje gjort ett annet mellomspill enn noe etnisk serbisk da. Flott og følelsesmessig fremføring, sterk stemme og sterk låt blir bra det. Og kul kjole.

Melodi 7 – Irland

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 5

En gutt som er vant til store scener fra boybandforhistorien sin, men jammen er han fortsatt i boybandkjøret musikkmessig også. Han har en stemme som av og til er på grensen av ytegrensen, men han holder seg innenfor. Tror at mange nok av de som husker han fra før vil stemme og at han vil seile i solskinnet til finalen. Kul jakke.

Melodi 8 – Makedonia

Sang 4 – Fremføring 3 – Kostyme 4

Dette er balkanballade så det holder herfra til månen og siden denne damen har deltatt før vet hun hva det dreier seg om. Usannsynlig mye patos her og en kan nesten spørre seg om det kanskje er litt for mye av den godsaken. Hun skriker litt for mye på slutten og det blir nestenb slitsomt å høre på. Grei kjole.

Melodi 9 – Litauen

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Og så ende en artist med fortid fra den store Grand Prix-scenen. Han er den fløtepusen og så prøver han seg på en skikkelig tøff sak en av låt. Han klarer seg forsåvidt sånn passe på, men blir dette helt troverdig da? Ikke for meg, det blir for mye bråk og ellers ullent på helt feil måte.

Melodi 10 – Australia

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Så over til en skikkelig bra levert stor tøff ballade. Hun er ikke store jenta egentlig, men stemmebåndene er meget godt utviklet gitt. Fremfragende fremføring og en av kveldens største og kuleste kjoler. Hun har sunget seg inn i tetstrden i år og der må hun gjerne komme også.

Melodi 11 – Slovenia

Sang 2 – Fremføring 6 – Kostyme 4

Så skal vi på køntrikjøret. Og synd for henne, slik kjør er jeg ikke helt i vater til å være med på. Dette gir meg ingenting, får håpe at det køntrifrelste blant oss blir mere lykkelig enn meg av dette. På det positive siden skal hun ha at hun synger abolutt bra og kjolen er kul den.

Melodi 12 – Bulgaria

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Så skal vi over til moderne musikk og det er vår bulgarske venninne så tar oss på den moderne galeien. Og det gjør hun på en flott og upåklagelig måte og hun sikrer nok ganske så sikkert hjemlandet sitt sin andre finaleplass i historien. Kjolen er passe gærn og passer til sanger, stort sett hadde den vært helt feil.

Melodi 13 – Danmark

Sang 2 – Fremføring 2 – Kostyme 3

Hvis dette er soldatene for kjærlighet tror jeg at jeg blir pasifist. Her har tatt alle de dårlige elementene boyband-musikk er kjent for og rørt sammen i en smørje. Uoriginal låt, tvilsommme vokale ferdigheter, innstudert sjarme og manglende kjemi på scenen. Selv ikke danskene selv har tro på denne låten.

Melodi 14 – Ukraina

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Denne låten har sust opp på favorittlistene etter at øvelsene begynte. Jeg liker låten jeg, men tror vel også at denne låten kan gå på en smell rent resultatmessig. Veldig innadvent fremføring, selv om jeg vet om at hun synger om noe alvorlig catcher jeg ikke helt historien hennes. Kul kjole og litt uvanlig artistisk fremføring.

Melodi 15 – Norge

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Vakkert, vakkert, vakkert. Og hun selger den sterke historien sin rett og sterkt i kamera. Det er så bra at jeg blir litt satt ut av glede. Hun synger fletta av de fleste her og har full kontroll på absolutt alt hun gjør. Voi voi dette satt Agnete! Og du sikret oss finaleplassen, det er jeg 100% sikker på.

Melodi 16 – Georgia

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Jeg liker tøffe rockelåter også jeg og denne er ikke av det dårlige slaget denne. Men, fremføringsmessig blir dette altfor bråkete og nesten på grensen til psykedelisk. Og nå er man såpass langt inne i sendingen at en tissepause er absolutt på sin plass. Og vannforbruket vil ha en målbar økning disse tre minuttene.

Melodi 17 – Albania

Sang 3 – Fremføring 5 – Kostyme 6

Da denne låten vant sin nasjonale finale på albansk var låten ganske så fin den, Den har senere blitt pusset på og blitt på dårlig engelsk. Mye av sjarmen er dermed borte og selv om hun synger sktt aller beste og har rett så fin gullkjole blir dette noen for glemmeboken er jeg redd.

Melodi 18 – Belgia

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Heldigvis redder vår belgiske venninne kvelden med en partybombe av dimensjoner. Her svinger det til tusen og hun har vært fornuftig nok til å ta med seg 5 dansende venner på scenen for å skape party. Og med ett så sjarmerende smil kommer mange fingre til å danse på tasteturet for å taste for sang nummer 18. Freshe klær som passer perfekt til låten. You can party girl!

Litt forvirring her nå, da Georgia får synge på nytt grunnet tekniske problemer. La oss håpe at dette ikke skjer i morgen,

Da skal det tippes og etter veldig mye fundering har jeg kommet til disse 10 landene:

Polen

Serbia

Irland

Makedonia

Australia

Slovenia

Bulgaria

Ukraina

Norge

Belgia

Får jeg ti rette kan jeg muligen Grand Prix-genirerklære med selv. Om 24 og en halv time er speningen utløst.

 

 

 

 

Publisert i Uncategorized | Skriv en kommentar

Rise Like A Phoenix

Det er ikke til å stikke under en stol at en av samtaleemnene her inne i Grand Prix-boblen har vært vår artist Agnete. Og som dere skjønner har det ikke bare dreid seg om det musikale. Og jeg tror at hun kommer til å reise seg som fugl Fønix når semifinale 2 nå trår i gang. Kjolen til hun som reiste seg fra den Østerriske Grand Prix-asken for noen år kan du forrresten se på ABBA-museet akkurat nå, sammen med Bobbysocks sine forøvrig:

imageHun blir hyllet for sin åpenhet om de tingene hun strever med, det er mange flere enn vi aner som sliter med dette eller lignende ting. Brekker du armen får du bandasje og alle   ser at noen har skjedd. Sliter du mentalt er det mye vanskeligere å bandasjere skadene. Og det bandasjen flest bruker ved denne type «skader» er vel som oftest løgner. Agnete er åpen om dette, det er tøft og fortjener heder og ære.

Men igjen, det er ikke rart at noen kanskje synes at det er litt underlig at hun ikke tør å møte noen journalister, men tør å synge for mange millioner. Og frem til nå har hun bare hatt «ufarlige» prøver, på generalprøven i kveld, den såkalte juryfinalen er det virkelig alvor. Alle de profesjonelle juryene rundt omkring i morgendagens 18 deltagerland + Italia, Storbritannia og Tyskland skal avgi sine poeng og dermed avgjøre hvordan 50% av stemmene skal fordeles.

Jeg kan ikke love noe på Agnetes vegne, men jeg føler med veldig så sikker på at Agnete har nerver av stål når det gjelder å kunne stå på en scene i ett TV-program og levere en flott versjon av låten sin. Første generalprøve starter nå, så da får det være prioriteringen min akkurat nå.

 

Publisert i Uncategorized | Skriv en kommentar

Det finns rettferdighet i verden

image

Ingen grunn til å se overrasket ut Gabriela, duner velfortjent i finalen. Og med seg fikk hun ikke noen store overraskelser, kveldens største skrell var vel stakkars Island som for andre år på rad må holde seg borte fra scenen på lørdagkveld. De deler den sjebnen med våre finske venninne. Island lå på 3.plass på tippingen her på pressesenteret, mens Finland allerede før semifinalen under streken. Den som kreket seg over denne streken var Kroatia. Jeg hadde 9 rette, jeg bommet på San Marino, skulle gått for fornuften og gått for Østerrike som jeg ikke hadde på min liste.

Og hvorfor er våre nordiske venner ute av dansen? Jo funky finner er vel egenlig ikke noe vi helt tror på. Og Island ble akkurat så mørk, dyster og iskald en islandsk vinternatt kan være. Nå er det vår og vi foretrekker varme nå. Vel, bedre lykke neste gang til de som er ute og ha to velfortjente hviledager dere som skal i finalen på lørdag.

Nå venter vi på pressekonferanse og trekning på hvilken halvdel av finalen de ti kvalifiserte landene kommer i.

Publisert i Uncategorized | Skriv en kommentar