Hopprennet i Garmisch-Partenkirchen, en klassiker?

Nyttårshopprennet fra Garmisch-Partenkirchen regnes som en klassiker blant oss som er glade i hoppsporten.
Men er det bare fordi det er 1. nyttårsdag og fordi rennet sendes på TV? Les mer…

Alle hopperne ser på den gamle OL-bakken fra 1936 som den dårligste.
Den er den minste av de 4 bakkene og rennene i denne bakken har aldri blitt klassikere.
Men fra 1956 har TV vært tilstede og rennet har alltid kommet etter Nyttårskonserten fra Wien. Disse programmene er blitt en tradisjon med millioner av seere i mange land.

Er det på tide at bakken bygges om, eller holder rennene fortsatt god nok sportslig kvalitet?

Jeg regner med dere er med meg i det kvalifseringen om litt starter her i Garmisch-Partenkirchen.

Arne Scheie

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

27 kommentarer til Hopprennet i Garmisch-Partenkirchen, en klassiker?

  1. Thomas sier:

    Hei Arne
    Jeg syns at Garmisch skulle ha blitt bygget om. Nyttårshopprennet er det kjedeligste rennet gjennom sesongen preget av lav fart og korte lengder! Bygg en større og en mer moderne bakke med en bakkeprofil som er tilpasset v-stil.

  2. Robert sier:

    Synes den er fin som den er. God klassisk bakke.

  3. Kjartan sier:

    Vi følger selvfølgelig rennene på TV. Var i Oberstdorf og Garmisch i jubeluka 2003. Vi merket selvfølgelig stor forskjell på anleggene, og må si at det merktes godt at Oberstdorfanlegget var vesentlig nyere. En oppgradering hadde vært fint, men nyttårshopprenn fra Garmisch hører med.

  4. camilla sier:

    jjjjjjjjjjjeg elsker spooooort tommy han er sååååååååå kul og såååååå søt

  5. Frode sier:

    I og med at man har fått flere store mammutbakker med skiflyving, men også bakker som skiller mer med hopp godt over 130m, blir Garmisch snart en liten bakke å regne. Vi vil ha lange hopp. Det får man ikke her. Bygg bakken 20 meter større. Da blir det interessant igjen.

  6. Line og Ina sier:

    tradisjon er tradisjon..
    Line: men jeg synes kanskje bakken er litt kjederlig av og til og de hopper jo ikke noe langt.. ikke sant ina?
    Ina: jaja men det har jo ikke noe med hvor langt de hopper..!!
    Line: men det er artigere når de hopper langt…!!!
    Konklusjon: Garmich-Partenkirchen må være med i hoppuka…!!! punktum finale..!!

  7. Cato sier:

    Enig med Thomas og Scheie. For egen del vil jeg legge til at som TV-seer er det enormt mye artigere å se på rennet i Oberstdorf sammenlignet med rennet i Garmisch-Partenkirchen. Holmenkollen stiller desverre i samme kategori som Garmisch-Partenkirchen. Da Martin Schmidt foreslo å rive nåværende Holmenkollbakken og i stedet bygge en ny bakke, ble han hengt ut på førstesidene i VG og Dagbladet og pepet ut i Homenkollen under rennet. I stedet burde han å vært belønnet for å gjøre Holmenkollen en tjeneste.

  8. Jørn Stang sier:

    Garmisch-Partenkirchen holder flere meter og i mange år. Tenk hvilken tradisjonsrik bakke dette dreier seg om. Nye verdensrekorder i lengde kan gjøres andre steder. Det historiske sus ser man umiddlerbart ved inngangspartiet og selve hopparenaen. Mange norske hoppstorheter finner man, allt fra OL og andre mesterskap. Nyttårshopprennet er innledning til et nytt år og interessen er der uansett om bakken er «gammelmodig». Bakken har sin sjarm og trekker publikum og fjernsynseere år etter år, uansett.
    Heldigvis er tyskerne svært flinke til å holde tradisjoner og utseende i hevd.
    Takk og lov for det. Hoppuka vil overleve og vil fortsatt være levedyktig i fremtiden, selv med Garmisch-Partenkirchen historiske sus og utseende.

  9. yngve jacobsen sier:

    Et lite nyttårsdikt:Noen piller erter-andre piller nesen-Pietro Piller Cottrer

  10. Thomas Ulvund sier:

    Garmisch bør bygge en ny bakke. Etter det jeg har hørt så skal de gjøre noe med det snart. Men da synes jeg de bør bygge den slik at man ikke hopper over et år i hoppuken i garmisch. Beldig viktig at man fortsetter å hoppe i garmisch, i og med at det har vært hopping der i mange år. Tradisjon bør holdes. Veldig viktig for hoppsporten.

  11. Pål Morten sier:

    Ja, Seff

  12. Per Ottesen sier:

    Aller først Arne: Takk igjen for de opplevelser du bidrar til for skinasjonen Norge ved dine gode kommentarer til hoppsendingene !
    Dernest: Selv om det muligens kan innebære at man i ett år må stå over Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen, tror jeg det er mange som vil mene at FIS må kunne stille de samme tekniske krav til Olympiabakken som de gjør overfor de øvrige verdenscuparrangører rundt om i verden, når det gjelder bakkekonstruksjoner og sertifikater.

  13. Peter sier:

    Det er egentlig åpningsrennet som er størst å vinne. Det er jo også viktig å vinne i Garmisch, men jeg synes garmisch-bakken egentlig ikke er så stor ogiverifall ikke så fin. Så jeg synes at det ikke er en klassiker.

  14. Jonas Aarre Sommarset sier:

    Jeg mener i utganspunktet at bakken i Garmisch P. i likhet med Holmenkollbakken, ikke bør bygges om på noen måte. Pusses opp? –Ja, gjerne, men bakkene er de mest tradsjonsrike bakkene vi har, de er våre to største klassikere og derfor mener jeg at de bør bevares som de er, så langt det er mulig. De er kanskje ”utdaterte”, men en GOD skihopper må kunne mestre ALLE slags bakker, også disse. Det blir i grunnen ganske sammenlingbart med Monaco Grand Prix i Formel 1. Banen der er gammel, kronglete, treig og kjedelig. Den klarer ikke engang å fylle alle sikkerhetskravene som stilles til en F1-bane nå til dags..! Men allikevel tar de seg ”bryet” å kjøre der hvert år, fordi det er en klassiker og en tradisjon som må tas vare på. Dessuten så må god F1-fører også kunne mestre alle slags baner, inkludert en som den i Monaco…

    Men når det er sagt, så synes jeg at når FIS først krever en kraftig oppgradering av Holmenkollbakken, så får de værsågod se å sende samme krav til arrangørene i Garmisch! Bakken der er mye mer utdatert enn kollen, både når det gjelder størrelse, profil, utseende og muligens også fasiliteter (det veit jeg ikke like mye om!).. Det diskuteres jo hva som er størst å vinne, hoppuka eller OL. Da er det ihvertfall sikkert at hoppuka er større en VM, så når kollen må oppgraderes for å kunne arrangere VM (og i det hele tatt V-cuprenn), da må jo ihvertfall Garmisch oppgraderes til hoppuka!

  15. Bård, Skedsmo sier:

    Hei Arne,
    Garmischrennet er en klassiker som vil bestå selv om anlegget får en tidsmessig oppgradering. Se bare hvor flott de har fått det til i Oberstdorf. Arrangementet der har jo fått et fantastisk løft, både sportslig og for publikum – sikkert også for dere i TV og media.

    Minnene fra nyttårsrennet er mange og gode, men ingenting kommer opp mot Wirkolas sistehopp i -68.

  16. Leif Henriksen sier:

    Det kan være riktig flott og stemningsskapende å drapere et norsk flagg i bakgrunnen, slik du har villet gjøre i kommentatorboksen din i dag. Men: Det blir veldig feil når det er ‘noe som ligner’ som henges opp. Du ser sikkert selv at det rød/hvit/blå tøystykket som henger på veggen IKKE er det norske flagget, og da er det vel bedre at det tas ned?

  17. BjørnarH sier:

    Bygg om bakken, både i Kollen og i Garmisch-P. Men det arkitektoniske må ein ta vare på begge stadane. Men sportslege omsyn først og fremst!

  18. Sverre sier:

    Hei Arne!
    Gleder meg til nok en stor hoppdag. Desverre ser jeg at du, Arne har et utenlandsk norsk flagg bak deg. Ta med deg et eget med riktige farger og dimensjoner på det blå korset, for det ser rett og slett fro dårlig ut.

    Godt Nytt År,-)

  19. Arne Solheim sier:

    Bakken bør byggast om for ingen nyttårsdag med garmish renn er ingen nyttårsdag. Anlegget er gamalt, det kjem bla fram ved at Roar Ljøkelsøy seier på tv at han er meir red for og ta heisen opp i tårnet enn og sette utfor gjev det ein pekepinn på at Garmish- bakken er moden for utskiftning. Ein bude gjere som i obersdorf rive ovarennet og bygge nytt. For ovarenn med ein slik radius på som idag held ikkje i år 2006

  20. joachim sier:

    hadde det vært 29desember hadde det vært likt som de andre.
    det er bare nyttår,nyttår.’
    det har ikke noe med TV og gjøre Uten de komentatorne vi har hadde ikke hoppsporten vært noe artig Tusen takk for deres innsats så langt i sesongen

  21. linn helen sunde sier:

    Hei Arne!!

    Jeg er helt hektet på hopp,og lurer på hvor det er mulig å få tak i biletter til hopprennet i garmisch til neste år?

    Du er en alletiders kommentator,tusen takk Arne!!

  22. Harald sier:

    Jeg syntes du sa at Zugspitze var 2693 meter, jeg trodde det var nærmere 3000 meter høyt?

  23. robel sier:

    ja det var det my favorite win this renn

  24. nils sier:

    Thomas!
    Du trenger ikke bekymre deg stort lenger, for Garmisch skal bygges om nå, jeg tror byggekostnadene er ca. 28 mill. euro.

  25. Arnfinn sier:

    Hei Arne! Hva er tidenes beste skihopp? Jeg har diskutert dette på VGD.Selv mener jeg Adam Malysz har gjort det påsitt «verste», uten at jeg helt husker vilket hopp det var, men han var da et hav foran de andre.

  26. Anonym sier:

    Kor vi e i gang alle rede med den 58 tysk-finsk hoppuka

  27. Anonym sier:

    Hilsen kim

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *