Nytt design på bloggen

De siste ukene har denne bloggen ligget nede, blant annet fordi  vi har arbeidet med et nytt publiseringssystem. Nå er dette klart og jeg skal fortsette å bruke bloggen aktivt til å fortelle om nyheter innen radio – både når det gjelder teknologi og innhold. Selve bloggverktøyet åpner for flere muligheter til å lage en bedre blogg (så får vi se hvor mye jeg klarer å lære meg) og jeg håper de som har vært innom dette halvåret fortsatt kan finne den interessant.

Denne helgen skal jeg være en del på Electroworldmessen på Lillestrøm hvor NRK har en egen stand. Der blir det underholdning og informasjon om både digitalradio og digital-tv. Så har du synspunkter om NRK og teknogogi så er det bare å ta kontakt med oss på standen.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

6 kommentarer til Nytt design på bloggen

  1. Jostein B sier:

    Hadde ikke vært av veien om NRK ikke bare pusset opp designet på radiosjefens blogg, men røsket skikkelig opp i hele nett-presentasjonen av NRK!

    Det er dusinvis, kanskje hundrevis, døde linker. De sendeplaner som finnes er tildels historiske (eller feilmerket – så sent som for et par måneder siden var linken til Barneteateret stadig merket «Sendeplan 2004»!). Det finnes spillelister for hva som er sendt i Jazz jorda rundt, oppdatert pr. februar…

    Informasjonen er tildels så mangelfull at det er er en vits – se f.eks. på sendeplanen for NRK Jazz: Der forteller sendeplanen stort sett hele døgnet (med etpar unntak) «Noe slags jazz, avbrutt av nyhetssendinger».

    Det er sannelig ikke det eneste eksempelet – f.eks. burde det ikke koste mye å fortelle hvilket hørespill som kommer i Lørdagsbarnetimen også på NRK Super-sendelplanen. Jeg sitter akkurat nå og hører på Jazz jorda rundt – det burde ikke være umulig å fortelle på websidene på forhånd hva slags konsert som blir overført i kveld; det er jo et opptak som er gjort for lenge siden.

    Når de REELLE sendeplanene legges om, er det jo flott om det reflekteres på det som presenteres på nettet, også! Jeg gikk glipp av flere programmer jeg var aktivt interessert i å høre på NRK Gull fordi de ble flyttet en time tidligere på dagen – men websidene hevdet stadig det gamle sendetidspunktet!

    Det virker som de fleste sidene, bortsett fra akkurat det som pr def er dagsaktuelt, blir sjekket/oppdatert med måneders mellomrom. Ta f.eks. Lørdagsbarnetimen: Når ungene har vært innom fire-fem uker på rad og det er stadig akkurat det samme gamle, ikke engang informasjon om hva som kommer som hørespill, da gir de opp nettstedet – for godt!

    Jeg ser at det skjer ting nå – http://www.nrk.no/radio/ er blitt reorganisert og ser håpløst kaotisk ut… Og hvem skjønner hva som ligger bak «Radioteater» i motsetning til «Radioteateret»?? Og «Alle programmer på #» er ganske gresk for folk flest. En svakhet som er «bevart» fra den gamle layouten: Fra brukersynspunkt ER det faktisk grunn til å skille mellom «kurante» programmer, de som stadig står på sendeplanen, og de som kun finnes i arkivet.

    En annen ting er at NRKs websider – over hele fjøla, også nyhetssidene – er håpløst treige, etter moderne standarder. Det hjelper ikke å ha bredbånd med topp hastighet når du sitter og trommer fingrene i bordet mens du venter på at siden skal komme fram på skjermen, fordi serveren ikke er klar med den enda!

    Det har pleid å være ikke ubetydelige tekniske problemer til tider. F.eks. opplever vi stadig vekk i sendeplanene at oversiktene på toppen og bunnen av siden slett ikke starter på dagens dato – den kan være så mye som en uke bakover i tid. (Det er alltid bakover!) Velg en av dagene, og gå deretter tilbake til dagens dato – DA kan det hende ting er på plass. Ikke alltid. Helt ukontrollert.

    En spesiell side ved NRKs nett-tilbud: Når det tilbys program fra arkivet, hvorfor i all verden legger ikke NRK ut den tapen (det vil vel i våre dager si fila) som programmet blir produsert fra, istedetfor et «opptak» av det som går på lufta? Hvis sendingen blir tre minutter forsinket kan det bety at de siste tre minutter av programmet er kuttet av! (Ja, det skjer – det gjaldt på programmer jeg gjorde opptak av, så jeg kan dokumentere det!) Som regel får vi med masse «skrot» fra før programmet starter, og for enkelte programmer også etter programmet, både for radio og TV. I høst har Nytt på Nytt tydeligvis blitt satt opp for «opptak» med varighet 45 minutter istedetfor 30, så vi får med et kvarter av Grosvold. Ikke at det «gjør noe», men det virker bare slurvete, for å si det rett ut.

    For å si det sånn: Websidene har til nå virket som et venstrehåndsarbeide med opprykk. Jeg håper virkelig den oppussingen som nå gjøres også betyr at NRK får en skikkelig Internett-presentasjon som man kan være stolt av.

    Ja, det var mye skarp kritikk her. Dessverre har det vært berettiget – og det så lenge at det ikke kan regnes som noe forbigående. Jeg får avslutte med litt POSITIV tilbakemelding på det NRK «egentlig» driver med: Jeg blir stadig, etter mange år, gledelig overrasket over at det stadig kommer strømmende nye (og gamle) perler fra NRK Radio. På musikkområdet blir dekningen av jazz/blues-området bare bedre og bedre. De foregående to helgers hørespill, Av måneskinn gror det ingenting, var slik at det gikk frysninger nedover ryggen. Dokumentarprogrammene er helt på topp, både rene nyheter og spesialprogrammer som Radiodokumentaren, Verd å vite, og flere andre.

    Det er bare å håpe at NRK begynner å stille de samme høye kvalitetskrav til det de presenterer på Internett som NRK gjør på eteren!

  2. Øyvind Vasaasen sier:

    Hei Jostein

    Ja det var litt av en salve. Klok av skade når det gjelder Internett, så skal ikke jeg love når vi har nådd et nivå hvor DU er fornøyd og VI er stolte av hvordan vi presenterer innholdet vårt på nett. Men du peker på svakheter vi er klar over og som vi gjør noe med. Det er en formidabel oppgave å tilpasse hele vårt innhold til publisering på nett. Hver dag sender vi ut tre tv-kanaler, tre hovedkanaler på radio og en rekke nisjekanaler og mye av dette innholdet skal også tilgjengeliggjøres på Internett. Vår utfordring er å gjøre dette på en slik måte at brukerne finner igjen stoffet og at vi har gode tekniske løsninger innenfor de økonomiske rammene vi må leve med.

    Takk for en god og viktig tilbakemelding. Som radiosjef er jeg selvsagt glad for at du mener at vi fortsatt lager god radio.

    Øyvind

  3. Moses sier:

    It’s NRK superpower! Installere WordPress på PHP og MySQL server. Med supercool .htaccess configuration som omskriver til .html med tittel og dash.

    Øyvind:
    – så får vi se hvor mye jeg klarer å lære meg! (*w00t*)

    Ja, det er jammen hard. NRK har brukt 3 uker på installasjon av et system som normalt tar 10 minutter å sette opp for en trettenåring (ihvertfall med så enkelt design som her!). Nå har vel det vært minst 20 ansatte med i konfigurasjonen. Det kostet vel NRKs lisensbetalere 100 000 i lønn og utviklingsarbeid og montere WordPress?

    Etter beinhardt arbeid, 200 liter med kaffe og kremboller fra NRKs kantine.

    Øyvind:
    – tekniske løsninger innenfor de økonomiske rammene vi må leve med.

    NRK har over 3000 ansatte. Dersom NRK begynte ansette folk som vet hva de driver med, ville det vært under 1000 ansatte som kunne lage logiske tekniske løsninger og levere ordentlige tilbud på fjernsyn slik som BBC gjør.

    Men, men… det er fint at dere engasjerer dere, og lykke til videre, som det sies på fagspråket.

  4. Jarle sier:

    Lykke til på Lillestrøm! Pass på at du hører på DAB når du kommer kjørende fra Oslo, så får du også nyte stillheten i tunnelen inn mot Exporama.

    Snakket med dere på messa i fjor, og da var det fagre løfter om at det nok snart ville skje noe. Skulle ønske man satset litt mer på utbygning av DAB i tunneler i østlandsregionen. Ikke lett å være DAB ambassadør når det ikke satses skikkelig.

    PS: Sendte inn en melding om NRK Alltid Nyheter og problemer på DAB tidligere. Er det noe sted man kan levere klager på kvalieten av DAB utsendelsene? Da tenker jeg rent kringkastingsteknisk og ikke avvikling. 🙂

  5. Petter Hox sier:

    Vi jobber for å legge inn DAB i tunnelene, men dette er en kostbar prosess, så vi må ta det gradvis. Vi forsøker etter beste evne å få vegmyndighetene med på utviklingen.
    I året som er gått har tunnelene i Oslo fått DAB-dekning, og
    E 18-tunnelene gjennom Vestfold har fått dekning.
    Neste skritt blir tunneler øvrige steder rundt Oslo, f.eks. langs E6 gjennom Østfold.

    Petter Hox
    Distribusjonssjef radio

  6. Cheyenne Silverhawk sier:

    Men kjære deg Petter, dere kan ikke drive NRK slik. Skaff dere et lån på 500 millioner og oppgrader tunneler, veier, skog og kratt og gjør DAB-dekningen 100%, om dere vil satse på det.

    Her kan du låne med Trond Giske som kausjonist:
    http://www.trustee.no/Default.aspx?tabid=756&subtabid=774

    Vi kan ikke vente år etter år på DAB-dekning i Norge. Landet til Harald er dessuten større enn rundt Oslo. RiksTV har klart å skaffe dekning til alle på kort tid. Enten er det NRK eller P4 som bremser mhht. dekning, midler og utbygging.

    NRK skal fremstå som en pålitelig og profesjonell aktør. Da drøfter vi ikke revenue-share med Statens Vegvesen, fordi vi har dårlig råd?

    Cheyenne Silverhawk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *