Hvor lenge prøvesende?

Inntil videre er vår TMC-utsendelse definert som «prøvesending». Vi jobber fortløpende med å forbedre vår utsendelse – både journalistisk og teknisk, og så lenge vi ikke er helt ferdig med dette arbeidet, kan det forekomme brudd og mindre stans i vår utsendelse. Det er foreløpig ikke satt noen dato(er) for når vi evt gjør en statusendring.

Dette er et 24/7/365-tilbud. Enkelthendelser som eks trafikkuhell, bilberging osv publiseres og oppdateres man-fre 05.30-22.00, lør 09.30-17.00 og søn 13-22, mens mer statiske hendelser som eksempelvis vinterstengt, nattestengt og større veiarbeid, publiseres hele tiden.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med . Bokmerk permalenken.

6 kommentarer til Hvor lenge prøvesende?

  1. Steinar V sier:

    Nå har jeg følgt med på dei 2 store bilnavigasjonsforumene uten å finne noe om fremtidsplanene om hvorledes TMC tjenesten til NRK skal drives.

    Jeg vil tro att det følger endel kostnader ved å drive denne tjenesten. Så mitt spørsmål er: I fremtiden når Destia er danket ut, (for det tror jeg dei vil bli dersom dei ikke forbedrer kvaliteten)
    vil da NRK ta seg betalt fra brukere av denne tjenesten,eller vil driftsutgiftene taes av potten som vi betaler inn i form av Tv/ radio lisens?

  2. Bjarte Johannesen sier:

    Hei. NRK kommer ikke til å kryptere utsendelsen, eller ta betalt for dette tilbudet. Du har allerede betalt lisens, og vår utsendelse skjer med basis i et felles dataverktøy for registrering, oppfølging og publisering av all trafikkinformasjon fra NRK. Mao har vi minimalt med ekstra driftkostnader tilknyttet TMC, nå som «pipen» er oppe.

  3. Steinar V sier:

    Opplever på min navigasjonsenhet att det er få vinterstengte veier i sydnorge, som blir publisert via TMC meldingene.

  4. Bjarte Johannesen sier:

    I Sør-Norge sender vi nå ut følgende veger som vinterstengt på TMC:

    Rv 63 Trollstigen
    Rv 63 Geiranger-Langvatn
    Rv 13 Gaularfjell
    Rv 520 Hellandsbygd-Røldal
    Rv 258 Gamle Strynefjellsvei
    Rv 252 Tyin-Eidsbugarden
    Rv 55 Sognefjellet
    Rv 51 Valdresflya

    Disse vegene vises ikke alltid med samme stedsnavn som brukt her, de knyttes opp mot nærmeste TMC-punkt. For eksempel vise Rv 13 Gaularfjell som Rv 13 ved Mel.

    De vinterstengte fylkesvegene som Aurland-Lærdal, Brokke-Suleskard, Friisvegen, Tuddalsvegen med flere kan ikke sendes ut på TMC pga manglende TMC-punkt (se tidligere innlegg om hvordan TMC fungerer). Disse ligger alle på vår wapside under Trafikkmeldinger etter fylke.

  5. Steinar V sier:

    Kl: 1500-24/2-09

    Jeg velger å legge inn ein tur til Trondhjem, Turen går gjennom Nordfjord, og det er således naturlig å kjøre over Strynefjellet RV 15 som navigasjonsenheten velger. Eg får da via TMC melding besked om att vegen er stengt og får forslag om nytt rutealtrenativ.
    Det var på samme måte igårkveld.

    Denne stenginga er ikkje i samsvar med trafikkinformasjonen som var og forsatt er på Vegvesenet sine sider.

    Stenginga av RV 15 er på det punktet der gamle Strynefjellsvegen RV 258 går innpå RV 15 på vestsiden.

    Omkjøringa vil i dette tilfelle medføre flere ferger.

  6. Takk for beskjed! Jeg ser at vår melding om Gamle Strynefjellsvei knyttes til Ospeli og Grotli som begge er på Rv 15, fordi det ikke er noe eget TMC-punkt på gamlevegen. Har derfor fjernet denne meldingen fra vår TMC-utsendelse slik at vi ikke forvirrer og desinformerer. Mvh Petter Ingholm Gustavsen, vaktsjef NRK Trafikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *