"TORHEIM-FAR, NO SKUFFER DU MEG STORT!"

Egil Torheim

Eg er inne i den tredje veka med dette opplegget for å bli kvitt nokre kilo. Og det blir altså stadig mindre av meg.

Har óg fått reaksjonar frå lyttarar – reaksjonar i alle former . Nokon vil ha hjelp og trur dette er ein god måte å slanka seg på, andre derimot er skuffa og vonbrotne over at eg har lat meg lura ut i eit slikt populistisk opplegg:


Først vil jeg si – at jeg i alle år – og det begynner å bli en del av de – har hørt på dine program – og innslag med stor glede. Din stil og direkte form for reportasje har jeg stor respekt for. Men denne gangen er jeg utrolig skuffet. Og faktisk ikke så lite lei meg. Ikke over at du skal slanke deg – og ikke over at du gjør det ”på radio» – ære være deg for det. Men at du lar deg «lure » av en populistisk slankemetode, som du garantert ikke kommer til å opprettholde etter det halve året. Og som ved «alle» andre lettvinte løsninger – om ett år veier du mer enn i dag, dersom du kun følger denne metoden – eller en annen «fantom kur «

Selv er jeg en del overvektig (186 cm og 125 kilo) – og har slitt med dette problemet i mange år. Jeg pleier å si at jeg sluttet å røyke for 30 kilo siden 🙂 Det dere driver med nå – er en hån mot oss som har et problem med dette. Det finnes bøttevis med mer eller mindre finurlige – og tilsynelatende vitenskaplig underbyggede – metoder for å miste vekt.

Jeg har prøvd mangt og mye når det gjelder vekttap/slanking. INGEN metoder gir permanent endring, hvis du ikke spiser mindre enn du forbrenner – over tid. For oss – som sliter med litt overvekt – er dette en gedigen nedtur. Det vi trodde skulle bli en motivasjon, og noe å henge seg på, oppleves som å bli latterliggjort i beste sendetid. Hvor lenge tror du at du klarer å «sløyfa poto»? Hvor lenge tror du at du klarer å leve uten » en brødblings» ? Hvor sunt tror du det er å spise fett uten å bevege deg ? Hvor lenge etter dette halvåret tror du at du klarer å kun spise «mat for sommerforbrenning » ?

Nei Torheim-far, no skuffer du meg stort. Du gjør meg trist, og ikke glad, slik du pleier på NRK.

Flott med enagsjement synest no eg, som rår alle til å lesa Sten Sture Skaldeman si bok – ”Spis deg ned i vekt”, som har gripe fatt i teorien «lett med fett» og vidareutvikla den.
Slankebok

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til "TORHEIM-FAR, NO SKUFFER DU MEG STORT!"

  1. Tore Hassel sier:

    Glitrande tiltak !
    Detta er særs nyttig. Me lyttar og les alt som kjem no frametter..!

    Spesielt spanande med tanken om «eit naturleg kosthald» som me menneskje er tilvant i mange..mange generasjonar..

    Beste ynskjer !!

    Tore Hassel

  2. Camilla sier:

    Gratulerer med nytt kosthold!

    Har visst om denne måten å spise i over et år, og det er mange «der ute» som også tenker at dette virker fint. Blant andre en dame som nå har minket ca 40 kilo på halvannet år med denne maten.

    Stå på!

  3. Tote sier:

    Dette funkar! Har prøvd det med hell, men er overtid ikkje motivert nok. Har ikkje medisinske grunnar for å slanka meg (enno). Fyrst og fremst er det beklageleg at at kosthald der ein kuttar ut karbohydratane er LANGT meir kostbart enn med dei. Jfr. sinnsvake prisar på grønsaker og salatar…

  4. Pape sier:

    Har også fått beskjed om å gå ned 10-15 kg. Har valgt en annen metode enn Torheim. På 6 uker gått ned 7.5kg.

    Metoden er som følger: Spise som normalt. Litt mindre porsjoner. Litt mer bevisst. Og ikke minst: Mer aktiv i fritiden, fornuftig trening og ta beina fatt.

    Hadde vegret med for å velge en variant hvor jeg endret kostholdet radikalt slik som Torheim. Funker sikkert. Men hva med den dagen «kuren» avsluttes – hva er planen da?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *