15 norske band til SXSW

Bigbang, Foto: Per Ole Hagen/NRK

Bigbang, veteraner på SXSW. Foto: Per Ole Hagen/NRK

Som i de foregående årene, stiller Norge med mange band på årets SXSW-festival. 15 band er invitert i år, og disse er:

Apoptygma Berzerk, Bigbang, Casiokids, Cocktail Slippers, Deleted Waveform Gatherings, Eva & the Heartmaker, Julian Berntzen, LidoLido, Pirate Love, Serena Maneesh, Sondre Lerche, The Megaphonic Thrift, Unni Løvlid, Vreid og William Hut.

I følge hjemmesiden til Music Export Norway, er SXSW begeistret for norske band:

– SXSW er alltid stolt over å presentere musikk fra Norge. Det finnes ingen direkte norsk sound, men norske artister finner inspirasjon fra så å si enhver musikalsk sjanger for så å lage noe særegent og annerledes. Uansett om det er snakk om elektronisk musikk, psykedelisk rock, verdensmusikk, jazz, hip hop eller metal, er norske artister særdeles innovative og kreative, sier Brent Grulke, programsjef i SXSW.

– I år har 15 norske artister blitt invitert til å spille på festivalen, og vi skulle mer enn gjerne hatt flere. Norge er kanskje et lite land, men musikalsk sett er det på høyde med det beste fra hvilken som helst nasjon, fortsetter han. (sitat fra Music Export Norways hjemmeside)

Vreid. Foto: Per Ole Hagen/NRK

Vreid. Foto: Per Ole Hagen/NRK

Det er mange norske band og artister som gjennom årene har spilt på festivalen, men det er ikke så mange som har lykkes med en kariere i USA. For å få det til, kreves det mer enn bare å spille på en showcase under SXSW. De som lykkes best fra alle land, er de som gjør et skikkelig forarbeid før de drar. Det amerikanske markedet, eller snarere – de amerikanske markedene – er store, og konkurransen er enorm. Da er det viktig å bli sett og hørt av de riktige folkene den halvtimen konserten varer. Et av bandene som  har hatt god nytte av å spille på SXSW, er Bigbang. Men så har de også spilt der mange ganger, første gang var i 2001. I år er de tilbake igjen.

Vi kommer tilbake med saker flere av de norske bandene når festivalen er i gang.

Dette innlegget ble publisert i South by South West. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *