Fra Molin til Skavlan?

68228_118768981523080_105646386168673_111118_4171667_n

Clas Molin har vært strategidirektør i Recyc Scandinavia og er mannen bak all faenskapen mot Kongskrap og Elise Ross. Som man ville sagt i Dicke Dick Dickens: fremragende spilt av Kåre Conradi. Nå har han fått atskillig mer å bite i i NRK Drama. Han spiller hovedrollen som Jonas Wergeland i Erobreren, basert på Jan Kjærstads romantrilogi. En tv-kjendis. Regissøren Eva Isaksen sier at dette

først og fremst blir Kåre Conradis store rolle. Som Jonas Wergeland er han midt i blinken.

Man har selvfølgelig spekulert i om TV-geniet Jonas Wergeland  kan være virkelighetens Dan Børge Akerø, men Kåre Conradi mener Wergeland kan være flere:

Jonas Wergeland kan være både Dan Børge, Fredrik Skavlan og Erik Bye. Egenskaper fra alle disse, finnes i skikkelsen Jan Kjærstad har skapt. Jonas Wergeland er en person som absorberer forskjellige personligheter – som en slags kameleon. Han er et ekstremt følsomt menneske og han er ambisiøs. Samtidig er valgene han tar, så basert på lidenskap, en slags total besettelse og nysgjerrighet. Jeg synes han er fryktelig sammensatt og spennende.

Men nå altså – først Clas Molin som igjen trer inn på arenaen i Kongshavn, full av ambisjon og faenskap etter å ha blitt avslørt av Theis. Vær sikker. Han tar hevn.

Dette innlegget ble publisert i dramatikk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *