Og det skulle liksom være en overraskelse?

0ZeV_vF808cVB8zoC0RqRghJQ7cP2UBk0RSeFBPhuoTg

Har nordmenn arbeidet for den amerikanske ambassaden med å overvåke nordmenn? Og sendt sinte, anti-amerikanske nordmenn inn i et amerikansk terrorregister?

Samfunnsstøttene er meget sjokkerte og tar hardt i:

Hvis det er slik at norske myndigheter har visst om, og godkjent dette, så er det etter min oppfatning en fullkommen skandale. Da har de altså overlatt til amerikanere å overvåke norske borgere og sende opplysninger om dem til amerikanske tjenester,

sier en av dem, tidligere høyesterettsdommer Ketil Lund til NRK onsdag kveld.

Norske justisministre bedyrer sin uskyld: Dette ante de virkelig ikke. Nå må vi til bunns i saken. Bra.

Men for den som tar seg privilegiet å se på virkeligheten som råmateriale for dramatikk, er dette for blasst. Tenk deg en dramaserie der mye skummelt skjer – og til sist tegnes det opp, det underliggende monsteret: Alt dette forferdelige skyldes at nordmenn har overvåket nordmenn på oppdrag fra amerikanerne!

-Javel, ville kritikerne sannsynligvis sagt, – og det skulle liksom være en overraskelse?

Her er det snarere stoff til en røff politisk satire: Amerikanerne sier de har fortalt norske myndigheter hva de driver med. Norske myndigheter forsikrer pressen at de ikke aner noe som helst – og gjør seg tøffe overfor amerikanerne. Journalistene værer blod. Og sannsynligvis er både amerikansk og norsk øvrighet pissed fordi dette er lekket ut i det offentlige rom. Her kan en god dramatiker få til en dritbra og overraskende løsning.

Dette innlegget ble publisert i politikk. Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Og det skulle liksom være en overraskelse?

  1. toleranten sier:

    Logisk å overvåke «upåliteligheten» der den er, før den påberoper seg «husrom».
    Helt topp!

  2. Rex sier:

    Jeg og mange andre har trodd sterkt på at nettopp dette har forekommet i flere år, og hvis da ikke Storberget har hatt nyss, eller i det hele tatt har tenkt tanken, så er det en alt for dårlig jobb – han er jo tross alt justisministeren vår.

  3. Berntoon sier:

    Terror må bekjempes!
    Man må slutt å sette kjepper i hjulene for dette og heller forandre loven!
    Er man uskyldig skjer det ingenting, men dersom terrorister avsløres er dette kun til det gode!

  4. SHJ sier:

    Syntes det er ganske påfallende at statsrådene våre ikke vet en dritt om hva som skjer i departementene deres jeg. Les Storberget her, Støre i Khalid Skah saken, Ris Johannesen og Navarsete i Eidsivasaken, Strøm Eriksen navarsete m.fl i gavesaken osv…

    Er det ikke akkurat disse som styrer landet vårt som bør ha peiling, og ikke alltid skuffe dritten(skylden)nedover i systemet??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *