Dag 28: Kryssing av riksgrensa

IMG_9489
– Norge, mitt kjære Norge, jubler Tare i det han og resten av Ingen grenser-ekspedisjonen passerer den svensk-norske riksgrensa over Nordkalottleden.

Rundt kl. 15, den 17. september kommer følget forbi det gule grenseskiltet som markerer overgangen mellom Sverige og Norge. Reaksjonene var varierte, men selvfølgelig positive – det betyr at målet for turen er like ved.

Grethe går i sine egne tanker, og ser ikke en gang skiltet før hun blir gjort oppmerksom på det. Tare har Geir Arne som ledsager, og når han får bekskjed om at grensa er en meter foran ham, tar han sats, hopper framover og bryter ut i en spontan seiersdans.

– Norge, mitt kjære Norge. Mitt kjære fedreland!

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/zbEUZ0tts84" width="460" height="300" wmode="transparent" /]

Dagen begynte med å gjøre det klart for deltakerne at de er oppe i fjellene: vått snødrev og sludd pisket gjennom lufta og la seg som sørpe på bakken, slik at de som måtte ha oppnådd å tørke sko og sokker i løpet av natten, fikk lite utbytte av det.

Aleksander er blitt vant til å danne baktropp, gjerne sammen med Suzanna. De siste dagene har han gått på ren vilje, men det går så sakte så sakte. Et museskritt av gangen. Denne dagen har han snø i sitt etter hvert velvoksne skjegg.

– Endelig kommer skjegget til sin rett, smiler han med sitt uslitelige gode humør.

De andre i gruppa har til slutt fortsått et noe må gjøres for å hjelpe Aleksander videre, og for å ikke la ham sinke framdriften for mye. Løsningen er at Per Christian går av rullestolen et stykke fram, mens Kjell og Frode tar den tilbake til Aleksander og triller ham i front. Slik gjentar det seg til alle er i leir.

Som dagen før, blir dette også en bål-løs kveld. Mens lavvoene settes opp, fyker snøen horisontalt i vinden og gjør alle utendørs gjøremål ganske uutholdelige.

Ufyselige forhold mens lavvoene settes opp for kvelden

Ufyselige forhold mens lavvoene settes opp for kvelden

Bare Lars Monsen har noe skikkelig å glede seg til i teltet, bortsett fra å slenge seg i soveposen: Han fikk en halvannen kilos fjellørret på første kastet en time tidligere.

– Nå blir det luksusmat på primusen, sier ekspedisjonslederen.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Dag 28: Kryssing av riksgrensa

  1. Tilbaketråkk: Dette skjer i siste episode – Ingen grenser – NRK-blogger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *