Dag 23: – Det hardeste gjenstår!

akkajaure
Humøret var tilbake hos deltakerne, etter at en del hadde hengt med hodene dagen før. Lars Monsen la imidlertid litt realisme til stemningen:
– Den hardeste delen av turen gjenstår!

Gårsdagen var en uventet tung dag for Ingen grenser. Til tross for tre hviledager med full avslapping i teltene, var stemningen laber i det konstante regnet. Denne dagen var sola tilbake – den skinte fra en nesten skyfri himmel og lyste opp de snødekte toppene som omkranser sjøen Akkajaure. Sesongens første nysnø har nemlig falt i høyden det siste døgnet. Tilbake var også energien og smilet hos de ni deltakerne.

– Da jeg hørte latterbrøl fra begge lavvoene i morges, skjønte jeg at det gode humøret er tilbake i gjengen, sier Lars Monsen, i følge med Siv, Grethe og Aleksander. Frode dannet fortropp denne dagen. Han hadde behov for å gå i sitt eget tempo for en gangs skyld. Etter over tre uker på tur, er han mye sterkere og i bedre form enn da han startet.

Frode gir en grimase til ære for fotografen

Frode gir en grimase til ære for fotografen

– Jeg blir mindre og mindre sliten, og merker forskjellen særlig når jeg bærer tungt, sier han, mens han spanderer både en grimase til fotografen og en kattevask på seg selv i bekken ved veien før de andre kommer. Geir Arne har også merket at noe har skjedd underveis på turen. Han har gått ned en del i vekt, og kjenner det først og fremst på at soklene til protesene hans plutselig er blitt for store. De 19 kilometrene inn til Ritsem er raskt unnagjort, og ekspedisjonen kan ta en rolig ettermiddag. Suzanna stiller med et kjærkomment alternativ til den sedvanlige posematen: stekt pølse med gulrøtter og ris.

Kryssing av grensefjellene

Dagens store samtaleemne er hva som skal skje de neste dagene. Ritsem markerer nemlig overgangen til den siste delen av turen, som Monsen har sagt blir hardere enn alt de har gjort til nå. Bortsett fra det, vet deltakerne lite annet enn at første del skal foregå i båt, og at det blir nok en tur opp i fjellene. Det de faktisk skal, er å krysse de svensk-norske grensefjellene. Om en uke fra nå, er ekspedisjonen i mål, tilbake i Norge. Men før de kommer så langt, venter tøffe utfordringer i både kano og til fots over svært krevende terreng.

– Det er ingen tvil om at den hardeste delen av turen gjenstår, sier Lars Monsen, medet smil som legger lite skjul på at han har gledet seg til nettopp dette.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/J2gYOsrunh4" width="460" height="300" wmode="transparent" /]

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Dag 23: – Det hardeste gjenstår!

  1. 2r sier:

    Tenker dokker får en «Kanon» avslutning, sjøl om det bi litt a en nedtur 😉 Synd at en del av naturen mot siste del av løypa e ødelagt. Skogen blei tatt med storm a han Narve før nån år sia. 80% av furuskogen, 7000 m3 vart ødelagt.

  2. Tilbaketråkk: Dette skjer i femte episode – Ingen grenser – NRK-blogger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *