Dag 17: Luksus i Saltoluokta

middag
– Nå har dere lagt bak dere fire dager over fjellet, og fortjener en opptur, sa Lars Monsen, og vartet opp med en skikkelig overraskelse.

Navnet Saltoluokta har lenge ligget som et slags Soria Moria i det fjern for Ingen grenser-ekspedisjonen. Navnet har hatt en smak av Shangri-La, uten at noen egentlig har visst hvorfor. I dag fikk deltakerne svaret: På Saltoluokta Fjellstuga venter dusj, full middag med øl, og ikke minst; en ordentlig seng!

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/Ve-4CInrToo" width="460" height="300" wmode="transparent" /]

Lars Monsen slapp overraskelsen rett før den siste skråningen, og beskjeden ble ikke uventet mottatt med jubel og applaus. Etter 18 dager uten dusj og madrass – og øl, for den saks skyld – er slikt intet mindre enn den ypperste luksus.

– Jeg fantaserte om en «bayer» oppi lia her, og så fikk vi det, utbryter Frode begeistret. Aleksander trodde nesten ikke sine egne ører og lurte på om det virkelig var sant.

Fantastisk utsikt ned mot Saltoluokta

Fantastisk utsikt ned mot Saltoluokta

– Tid til å nyte naturen

Tempoet på nedstigningen fra fjellet var lavere enn vanlig. Dels fordi deltakerne er slitne etter tre dager med hard marsj over fjellet, og dels fordi de er én mindre. Erik skadet benet da han fikk rullestolen til Elin over seg dagen før, og ble fløyet ut med ambulansehelikopter. Dermed er de færre til å dytte rullestoler, og må rotere på oppgaven oftere. Imidlertid fikk den langsomme farten positive følger for enkelte:

– Nå får jeg tid til å ordentlig kose meg med den flotte naturen her, sier Grethe.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Dag 17: Luksus i Saltoluokta

  1. siwteksum sier:

    Ser at broder Tare er dypt nedi matfatet! I kjent stil! Godt jobba, alle sammen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *