Dag 6: Rullestoler + terreng = slit

skraning
Det er slutt på padlingen. Ingen grenser fortsetter gjennom skogsterreng. I dag fikk deltakerne se hvor vanskelig det er å få rullestoler opp bratte skråninger. Se bilder av strabasene!

Se bildene fra dag 6!

Strålende innsats gjennom fem og en halv dag med padling gir ingen laurbærblader å hvile på. Allerede minutter etter at deltakerne var kommet i land, ble de kommandert ut i terrenget av Lars Monsen. Og når vi snakker terreng, snakker vi kupert terreng. Første hinder på veien var en bratt skråning som ville vært tung nok å presse seg opp for mange funksjonsfriske.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/TOnqlUspApU" width="460" height="300" wmode="transparent" /]

For funksjonshemmede var det en prøvelse. Erik og Aleksander karret seg opp med gåstavene. Siv og Tare krabbet på knærne opp, mens Suzanna kjempet seg opp med krykker. Resten jobbet som besatt for å hale opp de to rullestolene. Ved hjelp av tau, felles innsats og drahjelp fra Lars Monsen kom både Elin og Per Christian seg opp bakken.

– Så fantastisk, utbrøt Aleksander da alle var vel oppe, noe som har blitt signaturkommentaren hans.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/nvtJU8c2-pw" width="460" height="300" wmode="transparent" /]

Etter en kort pust i bakken gikk ferden videre, nå på skogssti. Suzanna og Aleksander, de to som kanskje er svakest til bens, ga etter for egen stolthet og fikk sitte på som passasjerer på rullestolen til henholdsvis Elin og Per Christian. Sammen gikk følget sakte, men sikkert mot dagens leirsted.

Suzanna lar beina hvile litt og får sitte på fanget på rullestolen til Per Christian

Suzanna lar beina hvile litt og får sitte på fanget på rullestolen til Per Christian

– Jeg er nødt til å teste dem litt for å se hvilket tempo vi kan klare å holde framover, forklarer Monsen. Med så mange kilometre som skal tilbakelegges de neste tre ukene, trenger han å vite hvor langt de er nødt til å gå hver dag for å komme fram i planlagt tid.

– De raskeste her holder omkring 3 km/t, det er ganske bra. Men noen klarer ikke mer enn 2 km/t, det er litt for sakte, og det må vi finne en løsning på.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Dag 6: Rullestoler + terreng = slit

  1. Tilbaketråkk: Slik er episode 1 – Ingen grenser – NRK-blogger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *