Karameller

Jens Nicolaysen

Hei Trond Viggo!

Ordet, eller skal jeg si fenomenet “karamell”, hva refererer dette til? Jeg føler at dette ordet har blitt litt misbrukt. Det brukes om så mye rart. Både smak, farge og konsistens. Eller er det opprinnelig termen for når en elektriker gjør en feil (støt)?

Bare for å aktualisere dette ytterligere så er dette ordet så vrient at det står oppnevnt i fremmedordboken, men selv der mangler man et presist svar, som i allefall ikke gjenspeiler bruken i dagligtalen.

På forhånd Takk )

For det første: Dette er jo et umåtelig godt spørsmål, og her rekker jeg bare til kneet med mitt forundringssvar. For dette lurer jeg på også. Leter på latinsiden i hjernen og finner Cara som altså betyr noe i retning av «kjær» så har vi igjen Mell, og da tipper jeg noe i retning av en sammen dragning av Cara Mia, som betyr min kjære eller noe sånt, og ell som et diminutiv, altså forminskningsstavelse, så kanskje selve ordet betyr min lille kjære, i betydningen noe lite kjært og søtt som man lengter til. Altså en karamell.

Og hvis man får noe helt overrasket, som for eksempel en sjokolade eller karamell, når man minst ventet det, så skvetter man jo til. Og da strømmen ble funnet opp var det sikkert mange som fikk seg en overraskelse når man minst ventet det.

Hvis det hadde vært noen andre her så hadde dette kanskje ført til en samtale.

Trond-Viggo

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *