..mens vi venter på hvite snøflak

Heia 😀

Lengter du etter skispor og blå Swix? Du er ikke alene. Også vi i morgensendingen til NRK her i Finnmark har fablet om det samme. Meteorologen var innom og sa at det var ikke så altfor lenge til. Men at det skulle bli varmegrader en god del steder de neste dagene. Men, men. De som venter på noe bra….. og så videre 😀

Fattige ved havets matfat

Har du lurt på hvorfor mange kommuner i Finnmark har lite penger å rutte med – selv om vi bor kloss oppe i det som har vært et gigantisk matfat fylt med fisk?

I dag reflekterte den pensjonerte læreren, politikeren og fiskeren fra Dyfjord rundt nettopp dette temaet.

Hør reportasjen her!

”Walk-in” øvingsrom

Folk i Tana kan nå spasere rett inn i et flyttbart øvingsrom, sette seg ned ved trommesettet og begynne å musisere.

Kommunene Tana, Båtsfjord og Måsøy har fått penger av myndighetene til å sette opp såkalte ”musikkbinger”, som er flyttbare øvingsrom – laget over den samme lesten som de kjente ballbingene mange skoler bruker.

Og øvingsrommet kommer til nytte blant dem som bor i Tana – hør mer her!

Større enn Danmark

Noen ganger jeg er sørpå – og folk ikke skjønner hvorfor jeg må reise med fly rundt i fylket hele tiden – pleier jeg å fortelle dem at Finnmark faktisk er større enn hele Danmark!

Det var det vi spurte om i dagens konkurranse, og det hørte fiskeren Tor Ivar Olsen i styrhuset sitt der han slappet av etter å ha fisket på Nordbanken på vei hjem til Tromsø.

Tor Ivar plukket opp mobiltelefonen, ringte inn til NRK-studioet her i NRK Vadsø og fortalte så mye om det fine været at man nesten skulle tro det var like før flere redaksjonsmedlemmer skulle hive notatblokkene sine på møtebordet, dra på seg oljehyra og tøffe ut her i Varangerfjorden for å bli med på fisket, de og.

Men nok om det – Tor Ivar visste at svaret var Danmark, og ble med på dagens konkurranse!

I dag spurte vi også om hvilken kommune som er Norges og Finnmarks største kommune. Det er Kautokeino – som med sine snaue ti tusen kvadratkilometer faktisk er større enn den karibiske øya Puerto Rico 😀

Håper du har hatt glede av å slå følge med oss denne morgenen – vi fyrer i gang sendinga klokka 0603 i morgen tidlig, om du vil ha selskap ved kjøkkenbenken da også!

halldor.asvall@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *