Snøen har kommet!

…..vel, den har i hvert fall kommet som et tynt lag på asfalten her i Vadsø – i tillegg til noen flere steder i fylket vårt. Uansett om du venter på snø eller sommer – så er du velkommen til å høre på morgensendingene her i NRK i Finnmark. Det vil si – nå er det for sent med dagens sending (hvis ikke du vil høre den igjen på internettsidene til nrk.no) men du kan få servert et lite sammendrag her:

På tide å stumpe røyken?

Finnmark har tronet røyketoppen i mange år. Er det ikke på tide at vi gjør noe med det? Røyking var temaet i dagens fredagskommentar.

Malmen skipes ut på nytt

Snart skal malm fra Sydvaranger Gruve i Sør-Varanger skipes ut til verdensmarkedet på nytt. Dette er jo absolutt ikke første gang dette skjer, slik malm har blitt flyttet ut av Finnmark på denne måten da gruven var i drift tidligere også. Vi gravde oss ned i arkivopptakene her i NRK og fant en reportasje som ble laget i 1937 – hvor også malmkaia i Kirkenes sto i fokus:

Nytt ”shopping-mekka” i Alta

Handleglade altaværinger har fått flere butikker å dra kredittkortene sine i. Etter halvannet år med utbygging er det nye storsenteret, Amfi Alta, nå åpnet i nordlysbyen.

Det visste Rannveig Sund fra Austertana, som nylig hadde vært på tur i vestfylket. Hun kunne også fortelle at det nye storsenteret har 80 butikker – altså dobbelt så mange som tidligere. Med det svarte hun riktig på oppfølgingsspørsmålet, og kan vente på at et NRK-krus skal komme frem med posten til Austertana.

Håper du har hatt det bra sammen med oss i Finnmarkssendinga denne uka. Hvis du vil slå følge med oss neste uke, er det bare å skru på kjøkkenradioen klokka 0600 (så får du med deg Dagsnytt også) 😀

Ha en fin helg!

halldor.asvall@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *