God morra :-)

Hei og velkommen til Finnmarkssendinga denne tirsdagsmorran 13.oktober.

Møte med fortiden: Tre godt voksne norske damers tilbakekomst til sin russiske barndom, skal det nå handle om. Partisandøtrene Kira og Kitty Heikkilae og Anny Søderstrøm var barn under krigen. Fedrene deres kjempet på sovjetisk side – og familiene ble sendt til byen Shadrinsk i Vest-Sibir. Dette var det første gjensynet på 64 år. Hør saken her. Det var moskvakorrespondent Morten Ruud som hadde laget denne reportasjen.

Roser Helga: Fiskerinæringa gir Helga Pedersen ros for det arbeidet hun som fiskeri- og kystminister har gjort for å få slutt på det ulovlige fisket i Barentshavet. Og Helga Pedersen mener selv at det var det viktigste hun fikk gjort som fiskeriminister. Hør saken her. Reporter Einar Korneliussen.

Konkurransen: Oppgave 1: Det 6. Sametinget åpner i Karasjok i dag. Og et helt nytt parti er med i posisjon. Hvilket parti er det? Svar: Arja. Oppgave 2: Et anna parti, som vil legge ned Sametinget – er for første gang representert. Hviket parti er det? Svar: FRP. Dagens vinner gratuleres 🙂 Siri Broch Johansen fra Tana får et krus i posten fra NRK.

vibeke.lund.pettersen@nrk.no

 

 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *