Min første Finnmarkssending

God mandagsmorra, håper alle har hatt ei bra helg. No er det nye uke, nye muligheta. Og vi i Finnmarkssendinga følger dokker gjennom hele uka.

I dag har æ hatt min første dag som programleder for Finnmarkssendinga, med god støtte fra veteran Liss Jacobsen i studio. Har storkosa mæ, selv om nervene nok er litt i høyspenn de første gangene man er på lufta. 🙂 No glede æ mæ bare til fortsettelsen!

Nyttårskonsert: Et begeistret publikum tok i mot Finnmark Salongorkester, med solistene Helga Botn og Trond Halstein Moe fra Den Norske Opera. De besøkte Alta, Kirkenes og Vadsø forrige uke. Konserten bød på de store perlene i musikk-historien, og kollega Sidsel Vik møtte to strålende fornøyde solister før siste konsert i Vadsø fredag kveld. Hør reportasjen her.

Reinbeitekonflikt: Bønder i Alta har nå startet å gjerde inn jordbrukseiendommene sine for å demme opp for beitekonflikten med reineierne som har pågått i lengere tid. Reindriftsagronomen i Vest – Finnmark mener at dette kan bety slutten på konflikten. Ruth Olsen, leder i kystpartiet, mener det er reindriftas oppgave å løse denne konflikten. Hør Olsen her.

Konkurransen: Av de mange som har rapportert fra krigen på Gaza er det ett ansikt som har festet seg hos mange. Det er en lege som har rapportert fra krigsområder med følelser og engasjement. Hvem er det vi tenker på? Svar:Mads Gilbert. Hvor er det han til vanlig jobber som lege? Svar: UNN- universitetssykehuset i TromsøDagens vinner er  Audhild Strøm, Alta. Vi gratulerer 🙂

vibeke.lund.pettersen@nrk.no

 

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *