Cd-debutant Odd Ivar Johnsen

God fredagsmorran. Finnmarkssendinga i dag ser slik ut.

Cd-debutant: Odd Ivar Johnsen heter en ny cd debutant fra Finnmark. I disse dager kommer cd`en «Leve Hær» ut. Den inneholder 10 selvskrevne låter i sjangeren folk/rock. Odd Ivar synger på Finnmarksdialekt, og sangene hans handler om alt fra de små hverdagslige ting til de større globale spørsmål. Gjerne satt i sammenheng. Han var gjest i Finnmarkssendinga, og han hører du her.

 

Revykameratene med stumfilm: Revykameratene i Vadsø er ikke redd for å prøve ut nye ideer. Et av numrene de tok med seg til årets revyfestival i Lakselv var et stumfilm-nummer. Her ble publikum tatt med tilbake til 30-tallet da filmen var i svart – hvitt, skuespillerne mimet dialogen og pianoet laget stemningen. Men før Revykammeratene kunne fremføre sitt stumfilm-nummer måtte stemningen fra den gamle filmverden skapes på senen , og det skapte endel hodebry både for dem selv og ikke minst for senearbeiderne. Hør både stumfilm og sang her. Det var Revykameratene fra Vadsø, akkompanjert av de tre musikerne Marianne Halmrast, Sverre Gjørvad og Harald Aadland i ensemblet Link. Reporter det var Sidsel Vik.

Energi Russland: Denne uka ble det kjent at russerne vil satse på vindkraft på Kola-halvøya. Bellona sier dette er svært positivt, og håper det kan føre til at atomkraftverkene i området kan fases ut. Men det er ikke alle som tror på en slik utvikling, kan du høre her.  Reporter Trine Hamran

Konkurransen: Finnmarks befolkning blir fetere. Det gjelder også barn i fylket, kunne vi høre i går i NRK Finnmarksnytt. HelseFinnmark vil gjøre noe med det, og har startet et fedmeprosjekt for barn i Finnmark. Hvilke kommune er det? Kautokeino, og der er Klemet Erlend Hætta ordfører. Asbjørn Dalsbø, Tana visste det, og får ei NRK- lua i posten. Vi gratulerer!

I studio i dag

liss.jacobsen@nrk.no

Mandag er Jakob Arvola på plass i studio. Ha ei strålende god helg!

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *