Fete finnmarkinger

God morgen du 🙂

Torsdag 23.10.08 er det det nye livet til et gamlehjem og fete finnmaringer som preger Finnmarkssendinga.

Nytt liv for gamlehjemmet: Gamlehjemmet i Austertana ble bygget i 1914. Det fikk stå i fred etter krigen. Nå har Hilja og Roger Bjerk fra Båtsfjord overtatt hjemmet og er i full gang med restaureringen.
De er i ferd med å få seg et slott som Hilja kaller det, og slottet ligger idyllisk til ved Tanafjorden. Kollega Kurt Sandvik har vært på besøk. Hør reportasjen her.

Fete finnmarkinger: Vi i Finnmark er blitt ganske stor, også barn i fylket.  Et aktivitetsprosjekt som skal forebygge fedme blant barn ble derfor satt i gang i går – og aller først ut er Kautokeino. Prosjektleder Ane Kokkvoll, var med oss i Finnmarkssendinga for å fortelle mer om prosjektet. Hør henne her.

Kionkurransen: Oppgaven er henta fra NRK Finnmarksnytt i går. Fra nyttår starter sykestueprosjektet der helse- og omsorgsdepartementet vil betale deler av regninga til de kommunale sykestueplassene i Finnmark. En minister blar opp penger til sykestuene i Finnmark. Hvem er det? Det er Bjarne Håkon Hansen som kom med nyheten under et folkemøte om helse forleden kveld i Alta. Vinner er Bjørnar M. Olsen, Breivikbotn. Gratulerer med ei NRK- lue 🙂

liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *