Varangerfestivalen 2008 er i gang

 

Hei og god morgen, ettermiddag, kveld eller natt. Alt ettersom katti du er inne på denne siden 🙂

Finnmarkssendinga i dag er prega av at da var åpning av årets Varangerfestival i går.

Veteranfrivillig: I dag har æ vært så heldig å få besøk i studio. Det er alltid så kjekt med en kaffegjest på morran. Min kaffegjest kan med rette kalles veteranfrivillig. Ho er en av dem som gjør det mulig å drive med festival i Finnmark. Neste 20 års frivillig innsats under Varangerfestivalen, har bak seg. Hver sommer legger ho ferien til denne tiden for å komme fra Nordland til Vadsø for å jobbe gratis. Tove Haaheim er dama med hjerte for varangerfestivalen. Hør henne her.

Åpningskonsert med Hiromi: I går kveld gikk startskuddet for en ny Varangerfestival i Vadsø. Og det var Japanskfødte Hiromi Uehara og hennes band Hiromi Sonicbloom som skulle få åpne årets festival.Til tross for at dette var et ukjent band for de fleste av festivalpublikummet ble den store Varangerhallen fyllt til siste plass, og en av de som var på konserten med opptaksutstyr sånn at også du kan få en smakebit var Sidsel Vik. Hør saken hun har laga her. 

Konkurransen: Fellesferien har ført til at det aldri har vært så mange besøkende på Kino en plass i Finnmark. I juli måned har kinoen hatt nærmere 6000 besøkende. Det er en økning på 66 prosent siden ifjor og klar julirekord. Hvilken kino er det snakk om? Svar: Alta, og man tror grunnen er det dårlig sommerværet. Vinner er Olaug Mikkelsen, Sør-Varanger. Vi gratulerer!

 

liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *