Ungdomsfyll bekymrer- nattevandrere etablert i Vadsø

God morgen på frigjøringsdagen 8.mai

Menyen for Finnmarkssendiga i dag ser slik ut:

Nattevandrere etablert i Vadsø: Foreldre i Vadsø har nå mobilisert seg for å gjøre noe med ungdomsfyll i fylkeshovedstaden. NRK har tidligere fortalt at ungdommer helt ned i 12 års alderen har drukket seg full og ravet i byen. I går startet rundt 15 foreldre opp en ny nattevandrer-gruppe. Kollega Halldor Asvall var på møtet. Hør saken her.

 

Vil du være nattevandrer?

Vil du  melde deg som nattevandrer i Vadsø kan du ta kontakt med ungdommens hus. Leder Øystein Strand på tlf.nr 91307849,  Ann- Kristin Basma tlf.nr 93215779 eller Jan Håkon Antonsen på tlf.nr 93215669
Hvis du vil melde deg frivillig andre steder i Finnmark, kan du gå inn på natteravn.no

8 mai, frisgjøringsdagen: I dag, 8 mai, flagges det over hele Norge for frigjøringen fra tyskernes okkupasjonen i 1945. Krigen var over, og Norge var igjen et fritt land. Men allerede høsten 1944 gikk den russiske fjortende arme inn i Øst-finnmark, og drev de tyske soldatene ut av området. De siste tyske soldatene forlot Kirkenes 23-24 oktober 1944. Bottolf Laudal gjorde tjeneste i saniteten under krigen. Han hadde vakt natt til den 25 oktober i 1944,  og sammen med en del andre sanitesfolk var han en av de første som møtte russerne da de kom inn i Kirkenes. i 1982 traff kollega Arne Store, Bjarne Bugge og Bottolf Laudal. Hør de fortelle sin historie her.

Norsk polarhistorie nå på nett:  Den norske polarhistorien er nå samla på internett. Etter to års arbeid kunne nettstedet polarhistorie.no lanserers i Tromsø i går ettermiddag. Målet med nettstedet er at ungdommer skal få mer kunnskap om denne delen av historia. Prosjektleder for polarhistorie på nett er Stian Bones. Reporter Inger Johanne Sæterbakk var på åpninga i går. Hør mer om nettstedet her.

Konkurransen: I dag er det musikk som er tema. En Finnmarking har landa en gullkanta kontrakt med musikkgiganten EMI. Hva heter han? Og hvor kommer han fra? Greta Louise Hyld, Alta visste svarte rett, nemlig Petter Carlsen som kommer fra Alta. Ei NRK-lue er på tur. Gratulerer. 🙂

liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *