Skismurning, en heksekunst?

Hei og god morgen!  🙂 

Gratulerer med gårsdagen til alle mødre! 🙂

Ei ny uke med Finnmarkssendinga er i gang med en velfylt meny. I dag kan vi by på skihjelp, Melodi Grand Prix og humor. Ingen dårlig start det 🙂  Og gledelig for mæ og alle andre som tilsynelatende vil ha smørefrie ski, å smøre ski er ingen heksekunst. Det er bare å hive seg til, og tipsene får du her  😀

Skismurning, en heksekunst? Det er fortsatt mange som har litt problemer med å smøre skian. Men dette skal egentlig ikke være noen heksekunst.I  fjerde programmet skal du få noen nyttige tips som gjør at du kan ha mer glede av skituren. Hør saken her.Etter at disse programmene om skihold ble laga i 1996, er noe nytt og revolusjonerende kommet på markedet, nemlig festeteip. Det er en strimle du legger på i festesonen istedet for smøring. Den egner seg godt for enkle turer, men ikke på våt snø og overflatevann. Programserien om skihold er laga av Kurt Sandvik og ski og smøreekspert Svein Suhr fra Alta. I det neste og siste programmet får du tips om hva du skal gjøre når skiene settes bort etter sesongen.

Ann- Mari Andersen: Lørdag fremførte hun Andagassii i beste sendetid og for et fullsatt Oslo Spektrum. Nå skal Ann-Mari Andersen hjem til Kautokeino for å slappe av og jobbe med ny CD. Eirik Palm snakket med den samiske artisten da Grand Prix-festen var over. Hør Saken her.

Hva kan vi fleipe med? En Lada-vits om russere skapte stort oppstyr i forskjellige medier i forrige uke. Nå går praten om hva det er lov å fleipe med, og hva man ikke kan fleipe med. Olav E. Johansen i Tana er lidenskaplig engasjert i humor, og sier det er viktig at humor på alvor. Reporter Even Nielsen har prøvd å finne ut hva man kan fleipe med, og saken kan du høre her.

Konkurransen i dag:  Ordfører Svein Dragnes kom skjevt ut da han vitset om bilmerket Lada overfor russerne på Kirkeneskonferansen i slutten av januar. Hvilken kommune er han ordfører i? Svar: Vadsø. og dagens vinner er Ester Stina fra Nesseby som endelig ble trukket ut. En NRK-lue kommer til Nesseby. Gratulerer!

 I studio

liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *