Barentsregionen og klima

God morgen, Finnmark.
I sendinga i dag handler det om Barentsregionen i forbindelse med 15-årsjubilèet. Og det andre hovedtema denne morran er klima, dvs. hva som er sunnest å spise ut fra et klimaståsted.

Barentsregionen: Under Barentsregionens 15 års jubileum sist helg var tidligere utenriksminister Thorvald Stoltenberg og Barentsregionens far, og nåværende utenriksminister Jonas Gahr Støre invitert i sofakroken sammen med unge Ane Storvestre Bjørkum fra Barentssekretariatet i rene Anne Grosvold-stil. Det å være ordstyrer for to slike store personligheter, er neppe den enkleste oppgaven.
Her får du høre litt av samtalen.

Klima og mat: Tenk på klimaet – og spis hvitt kjøtt. Det er rådet fra blant andre miljøorganisasjonen Grønn Hverdag.
Men stemmer det? Hjelper det om vi her i nord kutter ut sau og rein som er produsert i nærmiljøet og spiser kylling og svin i stedet? Vi har spurt oss for i både sauefjøs og forskermiljøer. I løpet av de neste fem minuttene skal du som liker det røde kjøttet best få litt renere samvittighet.
Hør mer om klima her.

Konkurransen: Her er dagens oppgave: I gårsdagens Finnmarkssending snakka vi med Trond Nilsen og Hanne Grete Einarsen som har omgjort en nedlagt skole til et kultur- og opplevelsessenter et sted i Finnmark. Hvor er det? Det er i Snefjord. Neste spørsmål var i hvilken kommene ligger Snefjord? Svar: Måsøy kommune. Vinner: Per Iver Hansen, Jarfjord. Gratulerer! 

Torill.olsen@nrk.no


 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *