Gode historier i Finnmarkssendinga

I dagens morrasending fra Nrk i Finnmark er det mye historiefortelling, både barndomsminner fra Ropelv og skumle fortellinger fra Kunes.

JULEMINNER FRA ROPELV

Geir Vorren er et navn mange kanskje forbinder med politikk, for han har sittet i fylkestinget for Venstre i flere perioder. Men mange forbinder han også med revy og hans evne til å fortelle gode historier. Oppveksten hans i ytre kvenby, i Vadsø på 60-tallet, har satt mange spor og historiene fra denne tida er mange. Men jula den ble nesten alltid feiret i Sør-Varanger hos besteforeldrene. Og det er spesielt en jul Geir Vorren husker godt, det var den jula da familien skulle på julebesøk til onkel Hans i Ropelv.

Hør historien her.

BARNEHJEM I FINNMARK

Flere har tatt kontakt med granskingsutvalget, som skal dokumentere omsorgssvikt og overgrep på barnehjem i Finnmark. Et granskingsutvalg er satt ned for å undersøke mulig omsorgssvikt og overgrep overfor personer plassert i barnehjem i Finnmark i perioden 1.juli 1954 til 31. desember 1992. De som ønsker å forklare seg for granskingsutvalget eller ønsker mer informasjon, har blitt bedt om å ta kontakt med utvalgets sekreteriat innen i dag.

Hør mer om saken her.

LYTTERØNSKET

Om Kunes skole i Lebesby går det mange historier, svært mange har opplevd ganske uhyggelige ting. i kjelleren på Kunes skole har det virkelig skjedd nifse ting, forteller Edmund Johansen.

Hør historien her.

JULESMS

Her er dagens oppgave:

Han ga Maria bud om Jesu fødsel, og har ilden som sitt element. Han iverksetter guddommelig straff over falne engler. I kirkekunsten blir han ofte fremstilt med hvit lilje i hånden. I islamsk tro instruerte han Muhammed om hva Koranen skulle inneholde. Og på dommedag vil han få som oppgave å blåse i trompet. Hvem er det?

Riktig svar er erkeengelen Gabriel. Det visste Heidi Johansen i Måsøy som får julegodt i posten. Gratulerer!

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *