Er kua en miljøtrussel?

God fredags morgen 🙂

Det snakkes så mye om klima, om at vi må redusere utslipp av CO2. Alle må ta i et tak for å sikre den eneste jorda vi har. Fabrikker, hårspary, biler, osv.osv, lista den er lang. Men hva med våre dyr? Er f.eks kua en miljøtrussel? Det er et tema som sendinga i dag tar for seg. 🙂

Kåseri: Daglig hører vi i nyhetan om de ulike miljøtruslan fra menneska, men er hva med dyran. Utgjør de en miljøtrussel?Vår kåsør John- Arild Josefsen har sett på CO 2 utslipp. Kåseriet hører du her.

Regionalt utviklingsprogram: I går ble det regionale utviklingsprogrammet for Finnmark lagt frem. Programmet eller RUP, som det også kalles er et samarbeid bl.a mellom fylkeskommunen, nærinslivet, utdanningsinstitusjonene,sametinget og Innvasjon Norge. Næringssjef i Finnmark Fylkeskommune Marit Helene Pedersen er svært fornøyd med programmet som er en kraftig satsing på kompetanse og inovasjon i næringslivet i Finnmark. Hør saken her. Reporter Geir Samuelsen.

Konkurransen: Alf Nilsen- Børsskog fra Børselv er mye omtalt i det siste. Vi har også møtt han her i Finnmarkssendinga. Det er en viktig og spesiell grunn til at han har fått mye oppmerksomhet. Hva er den grunnen? Han har gitt ut to romaner med på kvensk. Ulf Aleksandersen fra Kautokeino er dagens vinner og får to flaks-lodd. Gratulerer!

God helg: Da er denne uke med Finnmarkssendinga over. Takk for trivelig selskap gjennom disse morratiman. Du får ha ei flott helg. Neste uka er Odd-Asbjørn i studio og gir deg Finnmarkssendinga. 🙂-LISS-

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *