Musikkorps og bjørkemåler i Finnmarkssendinga

God morgen i godværet, håper du har fulgt Finnmarkssendinga, kanskje med en kaffekopp og tur på verandaen.  

Nye rekrutter til korpsene. 17 mai er over – en dag da alle korpsene i Norge får vist seg fram. Men denne dagen viser også at det ikke er så lett å rekrutere nye unge musikere til korpsbevegelsen. I Vadsø gjør de to skolekorpsene i området en ekstra innsats for å vise at det både er morsomt og sosialt i spille i korps. Hver vår inviterer de unge korpsmusikerne til konsert for alle barneskolene i området, og nylig var det klart for årets vervekonsert. Hør mer fra den konserten her.

Bjørkemåleren er på tur– klar til å angripe både skog og hager. Hva skal vi gjøre for å kvitte oss med uhumskhetene? Her får du de beste rådene fra gartner Karianne Seipajervi i Hagehjelpa og Helge Molvig, fylkesskogsjef i Finnmark. Hør rådene her.

Konkurransen i Finnmarkssendinga. Her er oppgaven:

Vi gratulerer Rannveig Olaisen fra Alta som vant konkurransen i dag. Hun klarte denne oppgaven: Hva heter sauebonden og politikeren som skal åpne Heksekonferansen i Vardø i slutten av juni? Riktig svar: Helga Pedersen. Rannveig klarte også oppfølgingsspørsmålet der svaret var Cuba og spørsmålet var dette: Til heksekonferansen kommer Jusprofessor Amon Burton fra Texas. Han setter fokus på moderne forfølgelser i sitt foredrag «The torturous road from Nuremberg to Guantanamo Bay: human rights and the war on terror». Hvor ligger Guantamobasen?

Nu skal jeg ut og kose meg i finværet, det kan anbefales. Vi høres igjen i morra tidlig klokka tre minutter over seks. Hilsen Torill.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *