Musikksuksess i Irland og Alta

Hei igjen og vel overstått pinse. I morrasendinga fra Finnmark i dag har det handlet mye om musikk, og det har bare vært suksesshistorier. Honningsvåg musikkforening har vært i Dublin i Irland, og Alta Soul og bluesfestival har aldri hatt flere besøkende enn noen gang.

Honningsvåginger i Irland er historien om Honningsvåg musikkforening som har vært på ekskursjon til våre naboer i vest.  Bjørn Nordang, leder i korpset, sier at turen var fantastisk både sosialt og musikalsk. Hør reportasjen her.

Alta Soul og Bluesfestival – aldri større. Publikumsrekord for Alta Soul og Bluesfestival med over 8 000 solgte billetter, men enda flere publikumere. Det var rekordstort publikum og spilleglade artister som var med på å gjøre festivalen til en suksess og festivalsjef Stig Anton Eliassen storfornøyd, kan du høre her.

Jubelhelgen for fuglekikkere.

 Polarsvømmesnipe
Flere svært sjeldne fuglearter har nemlig besøkt Finnmark. Lørdag morgen var en liten vadefugl med langt, oppoverbøyd nebb å se ved Bergebyelva i Nesseby. Det var en tereksnipe som hadde kommet ut av kurs – den hører hjemme fra Baltikum og videre østover. I løpet av et år er det sjelden mer enn ett eksemplar av denne arten som ses i Finnmark. Litt seinerepå morrakvisten kom en damsnipe flygende – også den en østlig art, og den er aldri tidligere observert i Finnmark.

Og i går kveld kom den tredje godbiten – en svartehavsmåke på Høyholmen i Tana. Også den for første gang i Finnmark, ifølge eksperter på området.

Og dette pinserushet av sjeldne fugler kom på toppen av to godbiter i forrige uke – en stork fra kontinentet som havnet i Kistrand i Porsanger, og en polarsvømmesnipe fra Svalbard som var å se i Kramvik i Vardø kommune torsdag og fredag.

Så der har du litt av forklaringen på at fuglekikkere strømmer til Finnmark på denne tida – vi bor i drømmefylket deres, rett og slett.

Helga til heksekonferansen. Så er det klart. Selveste Fiskeriminister Helga Pedersen skal åpne heksekonferansen i Vardø som er sist i juni. Verdens første internasjonale heksekonferanse er lagt til Norge og Vardø i år. 350 år etter at heksebålene flerret over Europa og Amerika er det duket for en samling der akademikeren og hvermansen møtes for å lære om fortidens hekseprosesser for å unngå fremtidige. Det blir et historisk møte over et dystert tema under midnattsolens lys, 28. juni til 1. juli.

Konkurransen i dag

Partileder Robert Gærnæ i Finnmark sa før helga at redningen for Vardø ikke er fiskeindustri. Hva mente han kunne være et alternativ?

SVAR: Turisme

Vinner: Asbjørn Dalsbø fra Tana ble trukket ut, og klarte oppfølgingsspørsmålet der vi spurte hvilket parti Robert Gærnæ er han leder av; Finnmark Høyre.

Takk for laget denne morran. Nyt godværet som meteorologen lovet oss, så høres vi i morra grytidlig. Hilsen Torill.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *