NB! blogg.nrk.no er nedlagt. Dette er en arkivert kopi MIA – en hemmelig NRK suksess | Fagdagen 2013

MIA – en hemmelig NRK suksess

MIA er en karakterdrevet dramaserie som gjennom nettspesifikke grep utgjør en fortelling om de tre fiktive venninnene Marie, Iben og Alexandra og deres liv. Dramaserien publiseres på nett i sanntid gjennom to og et halvt år, fra de tre hovedkarakterene er 11 år og til de fyller 14 år. Mia startet i januar 2010, og er det eneste nettspesifikke dramaserien som bruker nett-mulighetene for hva de er verdt.

På nettets premisser

Nettspesifikke fortellergrep er alt fra blogg-tekster i jeg-form, bilder, web-kam-snutter, tegninger, tekstmeldinger, og ikke minst filmer. Alle postene kan kommenteres, og svært mange av de som følger med, engasjerer seg dypt i karakterene over lang tid.

De som følger med på MIA, er klar over at dette er manusbasert drama, og ikke på ekte. De vet at det er MIA-teamet som lager serien med castede skuespillere i alle roller, og de vet at de ikke kan bestemme hva som skal skje videre. Likevel er de aller fleste kommentarer råd til hovedkarakterene. Målgruppa er smal, jenter mellom 10 og 13 år. Dem finnes det bare 120 000 av i Norge, men det er hele 80 000 som følger MIA fra uke til uke (unike besøkende). Og 200 000 unike besøkende i løpet av siste måned.

Selv om publikum som nevnt vet at dette er en dramaserie knytter seg tett til MIA, fordi fortellingen engasjerer og oppleves så sann at den kunne vært på ekte, fordi dette er drama av høy kvalitet laget av et dyktig drama-miniteam og frontet av Norges mest erfarne skuespillere under 15 år. 

På Fagdagen får du vite mer om den ”hemmelige” suksesshistorien. Da vil prosjektlederen Ingvild Nyborg gi deg et innblikk i hvordan de har jobbet for å nå sitt publikum.

Les mer om Mia her

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.