NB! blogg.nrk.no er nedlagt. Dette er en arkivert kopi DU ER NORSK! DU ER EN GRIS! | Fagdagen 2013

DU ER NORSK! DU ER EN GRIS!

”Du er norsk! Du er en gris.!”   Ukvemsord og trusler haglet over den 33 ¨år gamle Al Jazeera-fotografen Ammar al-Hamden de 40 dagene han satt i Libysk fangenskap tidligere i vår. Han ble avhørt dag og natt  av Gadhaffis politi under stort sett hele fangeoppholdet, og  etter løslatelsen har han også mottatt trusler om represalier. Ammar al-Hamden er norsk statsborger og gift med en norsk journalist. Nå er han hjemme igjen, og vi møter ham i åpningssesjonen på Fagdagen der teamet er ”Arabisk revolusjon, mediemakt og krigsreporter i felt.”

Det er ikke minst de farene utsendte reportere og fotografer er blitt utsatt for gjennom denne dramatiske våren i den arabiske verden vi ønsker å belyse. Svært mange mediefolk er blitt utsatt for brutal behandling, flere har blitt drept. Også vår egen Midt-Østen-korrespondent Sidsel Wold og hennes  fotograf og redigerer Mohammed Alajoubi har vært utsatt for trusler og trakasserier, men de har samtidig klart å fange mange eksplosive høydepunkter i de mange måneder lange konfliktene, ofte etter farefulle reiser og i vanskelige situasjoner.  De kommer begge for å diskutere og summere opp sine dramatiske opplevelser med Ammar al-hamden.

Vi har også invitert senior producer Yasir Khan fra Al Jazeeras engelskspråklige kanal. Han har førstehånds kjennskap til  betydningen av sosiale medier i den arabiske våren, ikke minst i Egypt. Khan vil også svare på spørsmål om Al Jazeeras har hatt noen spesiell rolle som aktør i det arabiske dramaet som har utspilt seg for verdens øyne denne våren.

Og til å stille de riktige spørsmål og styre ordet kommer Ole Torp.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.