NB! blogg.nrk.no er nedlagt. Dette er en arkivert kopi Hvordan har BBC klart å lage høykvalitets drama for mindre penger? | Fagdagen 2013

Hvordan har BBC klart å lage høykvalitets drama for mindre penger?

Ben EvansHvorfor lykkes BBC så godt med dramaproduksjon – også når de har måttet skjære ned på budsjettene?  Ben Evans, produsent av en rekke vellykkede dramaserier, forteller hvordan de arbeider.  Han vil trekke på sine erfaringer med å produsere serier på mindre budsjetter, korte opptaksperioder, nyskapende bruk av teknologi og utvikling av stordriftsfordeler i produksjonsplanleggingen.  Han vil også gi et overblikk over bredden i repertoiret til BBC Drama og av den aktuelle situasjonen for britisk tv-drama.

Ben Evans er Executive Producer for BBC Drama Production som utvikler og produserer drama for BBCs fire tv-kanaler.  Han startet i BBC for 10 år siden som trainee, og har siden arbeidet med en rekke dramatikere, regissører og skuespillere på et knippe svært forskjellige produksjoner.  Blant de seneste er:

Money (2010) – en to episoders dramatisering av Martin Amis’ ikoniske roman med skuespillerne Nick Frost (kjent fra Hot Fuzz), Vincent Kartheiser (Mad Men) og Jerry Hall (Mick Jaggers ekskone).  Den foregår i hjertet av det kapitalistiske 1980-årene.
Desperate romantics (2009) – en moderne, uærbødig seks episoders serie om de offentlige og private livene til en viktig gruppe kunstnere og modeller fra 1800-tallet.
Consuming passion (2008) – en tv-film om den hundreårige historien til Storbritannias mest suksessrike forlag, kioskromantikkforlaget Mills & Boon.
The Curse of Comedy (2008) – en trilogi av biografiske filmer om noen av Storbritannias mest elskede tv-underholdere.

Tilbake til programoversikten —-    Siste nytt på nrk.no/fagdagen

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.