Grei Kafe i Skippergata

dsc_0863.JPG

I går gikk jeg inn på Grei Kafe og tok et glass.  Dette er en av de stedene i byen som ikke er i kontinuerlig forandring.

I 1838 var dette åstedet for Henrik Wergelands forelskelse i sin kommende kone Amalie Sofie Bekkevold, for på den adressen drev hennes far traktørvirksomhet.

dsc_0868.JPG

Og der over sprithylla står fotografiet av Wergeland.

dsc_0870.JPG

Jeg liker at de gamle stedene består, men tenker ganske ofte på at jeg ikke bidrar noe særlig selv til det. Stedene skal liksom stå der uberørt til jeg svinser innom dem en gang hvert annet år.

Denne karen er på Grei ofte, jeg fkk lov til å ta bilde av ham. Han hadde det beste bordet. vindusbord med utsikt til disken.

dsc_0872.JPG

Jeg snakka jo med mannen bak disken, men han løp frem og tilbake og stekte middagsmat. Jeg tror det var 31 år han sa han hadde drevet denne kaféen.

dsc_0873.JPG

Innenfor de fine små vindusbordene er det en lang tarm med sofaer. Der var det ingen som satt, det er en ganske mørk avdeling, med veggmaleri med Wergeland og Amalie Sofie Bekkevold i bakgrunnen.

dsc_0875.JPG

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , . Bokmerk permalenken.

16 kommentarer til Grei Kafe i Skippergata

  1. Virrvarr sier:

    De har smurte horn og skolebrød. Jeg skjønner jeg må gå hit og se på Wergeland 😀

  2. Elin Martinsen sier:

    Ja er ikke det koselig? jeg ble glad av å se på den disken. Men han braset også på kjøkkenet, vet ikke hva det var egentlig, innbiller meg at det kan ha vært pølsesmørbrød med egg, karbonadesmørbrød med løk, sånt no.

  3. Så morsomt å få titte inn. Dette stedet har jeg gått forbi utallige ganger, men aldri gått inn gjennom døren. Burde tydeligvis gjøre det ved neste anledning. 😉

  4. Heming Leira sier:

    kuul, må bare komme meg inn der jeg også.

  5. Ja. Dere må nok det. Og jeg må tilbake en dag med bedre tid.

  6. Tilbaketråkk: Telle i Skippergata legger ned » Byen i forandring

  7. Lars Echroll sier:

    Det er et utmerket sted, og man kommer i Wergeland-stemning. Halvliteren koster 40 kroner, hvilket får sies å være en anstendig pris.

  8. Jeg har vært der en gang siden også, merkelig få folk der, skulle tro f.eks Dagsbladets journalister fant veien dit.

  9. snerk sier:

    gleder meg til 23 januar 😀

  10. Har det noe med Grei å gjøre?

  11. Inger sier:

    Her spiste jeg og samboren min biff med pomfrites, anbefales å det sterkeste innmari godt og saftig. til 100 kr. ikke ille pris. Vi skla dit å spise idag, nam nam gleder meg.

  12. Nei, det er ikke ille pris. God middag til dere.

  13. Svein Opland sier:

    Bruker også å spise der av og til.Kafeen er jo en serverdighet,og skikkelig artig kar han bak disken og.Rart denne ikke er mer kjent.Den ligger jo 70 meter nermere Danmark enn puben «Siste stopp før danmark» :->

  14. Christoffer Voss sier:

    Grei Cafe er beste stedet i byen å ta seg en uforpliktende øl på! Jobber i bygget tvers over gaten og titter innom for pils og en hyggelig prat.

    kan anbefales på det sterkeste!!

  15. Waseem Aslam sier:

    Jeg er sønn av den gamle mannen bak disken,jeg var 9 1\2 da vi tok over Kafen og husker byggninger tvers over gaten som man ikke ser i dag.
    Det var båt butikker i hvert hjørnet i hele skipper gata ned til Karljohann,det var go tider Norge var et fantastik land å bo i;)
    Pønkerne hadde okupert gårne på andre siden av kafen som ble kalt for råttegårn av politiet i gammle dager,jeg husker mennesker var hyggeligre den tid og lite stresset enn nå!!
    Jeg husker jeg var like høy som den fikantet vinrødet stolen inne på Grei,husker Norges bank ble byggd,da hadde vi Selmer arbeidere til å spise der hver dag. Vi hadde Kø med arbeidere frokost og middag vi snakker om ca. tre hundre mennesker med blåreiret på langsløvene ble servert hver dag.
    Jeg har sett Byen vår som var lik gamle Kristiania i Danmark til gå fra å være hyggeli korselig nå og bli glass metall sement:(
    Se på Oslo i dag det er stress i den moderne verden folk har ikke tid til å hilse på hver andre,men ta tur innom Grei kafe og liksom tiden står stille det er fredlig pluss alle som er våre gjester vil snakke med deg dele deres historier;)
    Finner ikke et sted i Norge som er lik «Grei Kafe».!!

  16. Elin Martinsen sier:

    Fint å lese disse barndomsminnene. Jeg tok bilder av Telle da han la ned, Telle var en slik båtbutikk som du nevner, her er bildene: http://blogg.nrk.no/byen/archives/2009/03/telle-i-skippergata-legger-ned.html

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *