Gamle oslobilder

untitled-2.jpg

Slik så det ut like ved Rådhuset 29. juli 1965.
Det er en av de gamle gårdene i Vika som rives.
Bildene er hentet fra boka «Oslo fra 1945 til 1965.»
I morgen kommer neste utgave av bokserien ut, Oslo fra 1960 til 1980 og forfatterne er gjester hos oss på radio i Lang Lunsj.

stega.jpg

Bildet over av hus med stige er også fra det gamle Vika. Bildet er tatt august 1958.

havnelager.jpg

Bryggeriarbeidere ved Havnelageret på Langkaia i februar 1965.
I dag er Dagbladet i Havnelageret og der krana står ligger teaterbåten Innvik og rett bak fotografen står operaen.

bater.jpg

Akerselva sett mot Vaterland bro fra Schweigaards gate i april 1950.

hus.jpg

En brakkefasade på Etterstad i august 1961.

butikk.jpg

Ved kjøttdisken i Johs. Lindes kolonoalforretning på Sagene 2. juni 1961.

selvbetjent.jpg

Og så kom selvbetjeningsbutikkene.
Her er Oslo Samvirkelags forretning på Lambertseter i 1965.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

10 kommentarer til Gamle oslobilder

  1. jokke sier:

    Så tøff akerselva så ut med masse båter…

  2. Ja gjør det ikke. Og så slapp man å dra langt av gårde for å komme til båten sin, man kunne bare rusle ned til elva og tøffe utover mot Bunnefjorden og hente seg no middagsmat.

  3. Finn NIlsen sier:

    Hei, det er flott aa se igjen gamle, gode Oslo. Selv er jeg bare midt i 40 aarene, men til tross for det maa jeg melde at det er forstemmende hvor lite karakter av Oslo som er igjen. Det er vemodig aa maatte konstatere at alle fremskritt ikke er av det gode.

  4. Hva er det du skulle ønske tilbake?

  5. Eva sier:

    Synd alt blir omgjort til øde handlegater, håper det skal bygges noen boliger ved operaen snart så byen får litt liv, det blir jo heller ikke mindre dødt når alle kultur byggningene skal sentraliseres så cruise turistene slipper å se mer av Oslo en høyst nødvendig… men hvem har vel råd til å bo der egentlig?

  6. Steffen sier:

    Fine bilder. På bilde nr to der er Holmens gate nr. 5. Der bodde oldefaren min helt til det ble revet på slutten av 50 tallet. Helt til venstre i bildet kan skimtes ei bjørk. Den plantet bestefaren min rundt 1920 tenker jeg. Har fremdeles en flis fra den Bjørka liggende. Huset er visst nok på Norsk Folkemuseum men ikke satt opp igjen enda. Det er Peppes Pizza der idag.. Synda alt dette gamle måtte vike…

  7. For en fin historie å få. Nå har vi stått her, hele magasindesken i Østlandssendingen, og sett på bjørka som bestefaren din planta. Jeg ser ikke helt for meg hvor Holmens gate 15 er, men jeg skal prøve å huske dette og gå forbi Peppes med historien din i bakhodet.

  8. Tilbaketråkk: Oslo før krigen – Byen i forandring – NRK-blogger

  9. Steffen sier:

    Det var Holmens gate 5 Elin. Så når du går forbi Peppes Pizza i Holmens gate så er det akkurat der huset lå.. En av leilighetene i huset er visst på Norsk Folkemuseum på Bygdøy og bakgården, er visst også satt opp igjen der. Skal komme meg avgårde dit snart og se hvordan det så ut.. Synd alt det gamle bare blir revet… Men sånn var det litt på 50 og 60 tallet tror jeg. ut med alt det gamle og inn med det nye… 🙂

  10. Hvis en av oss.. eller en annen leser går forbi Holmens gate 5, ta bilde og så skal jeg legge det inn. Eller fra leiligheten og bakgården på Folkemuseet, gjerne det også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *